kolmapäev, 6. aprill 2011

115 - Rapunzel - Ivar

Tehtud teema, uus pilt. Joonistasin selle viimasel koosjoonistamisel kui teised oma asjade kallal nohisesid või šeibi-ringi sarvikupilte lihvisid. Kontuurisin ja värvisin kodus, nagu ikka, Penteli brushpeni ja Wacomi pliiatsit viibutades.

See pilt oli paljuski järjekordne värvikatsetus - kuidas kasutada võimalikult mahedaid toone, mis omavahel kokku sobiksid, ei oleks pinna-kontuuri kontrastis ei liiga sarnased ega erinevad ning mõjuksid samas kuidagi "läbikumavatena". Selle balanssi tabamine ei ole üldse väga lihtne, lõppkokkuvõttes said kõik toonid ükshaaval algselt valitu suhtes heledamaks ja vähemsatureerituks keeratud. Juba üks liiga intensiivne toon kontuuris rikub kogu asja tasakaalu ära, hea näide on kingad, mille kontuure ei saanud ei heledamaks ega tumedamaks teha kui nad on. Ainus erand, kus värv võib olla tugevam ja tumedam, on silmad.

Kui kedagi peaks huvitama see, kuidas on tekkinud vonklevad taustatriibud, siis tegel't ainult ürgse Ps-i filtrite abil. Clouds, bitmap, gaussian blur, levels, wave ja threshold.

2 kommentaari:

Joonas ütles ...

Saan küll aru, et see on värvikatsetus ja läbimängimine, kuid see kirjusus minu jaoks praegu lõhub pilti. Ma olen piisavalt võhik värviteoorias, et öelda, mis täpsemalt härib. Võib-olla see, et siin on kogu värviring esindatud täies koosseisus ja üht domineervat tooni pole, nagu pole ka kaht vastandlikku tooni.

Lendaja riietus ja poos on muidu hästi välja kukkunud.

Väga head tihase ja tibude teemapildid saad croppides selle sama pildi paremat alumist nurka :)

Seda eelmist lauset kirjutades tuli veel mõte, et tegelt võiks need juuksed tulla pilti loogeldes tagasi sinna samasse lindude asemele.

Ivar ütles ...

Värvi jutuga olen ma mingil määral nõus - vähemalt lindude värv tuleks tõenäoliselt ära muuta ja nii rohelise osa pildis vähendada, puulehti ma samas ei oskaks ilmselt teise tooni teha.

Samas selle pildi point kompa mõttes ongi, et kui ta oleks veel kasvõi kolm korda "laiekraansem", siis juuksed oleks ikkagi vonkleva horisontaalse palgina.