pühapäev, 3. aprill 2011

122 - Öökull - Siim

Mitte just eriti originaalne lahendus öökulli teemale.

Töövahenditeks GIMP ja digilaud.

3 kommentaari:

A4 ütles ...

lahe ju

k. ütles ...

veel üks kopi-peist Siimu lennumasinapildi kommentaaridest:

fragmentaarsus on teinekord kompositsioonis kinni, teinekord aga töötlemises või 'viimistluses'.

öökulli puhul on see väga hästi näha - selle pildi puhul on kõige lahedam osa taustal olevad sinised puud (minu jaoks)- seal on olemas mingisugune värviharmoonia ning need pehmed 'löögid', mis annavad aimu puukoorest on viimasepeal.

öökull on aga hoopis teisest ooperist, selleks, et ta esile tõuseks pole vaja tervet öökulli teravatest laastudest kokku panna, piisab kui on üks, kaks, maksimum kolm aktsenti - värv saaks olla kah keerulisem kui lihtne hall pruuniga - saaksid öökulli siduda taustaga ning tuua välja ta "kuumad kollased" silmad, ülejäänud külmast sinakast-violetsest-lillast taustast.

samas on kullil juba iseloomu, muudatused ei pea üldse suured olema, natuke kullivärvi ning töötlust ja ongi olemas - siluett nt kuluks talle ära, praegu pole ta päris sulepall, aga pole ka päris vormikas("kujukas" oleks vast õigem sõna)

;)

Joonas ütles ...

Mu esmamulje oli, et see on fotolt maha joonistatud, kuna öökull puuga mõjub "välguga näkku" võttena. Ses mõttes soojemad toonid esiplaanil ilmselt kuluks ära.
Väikse kõhkluse tekitab oksa väljuaminek pildist. See võiks kas olemata olla või siis kindlama joonega seda teha.

Taust on muidu väga mõnus. See mängiks isegi üksinda juba kogu pildi välja. Ma oleks lihtsalt ühe siluetja puu peale öökulli silmad teinud :)