laupäev, 30. aprill 2011

125 - Kosmosekass - Kaspar

...

4 kommentaari:

Kait K. ütles ...

nice. seda oled näind? http://youtu.be/5IU9pqWA3go

Ivar ütles ...

Mulle tuletab see pilt jälle Moebiust meelde. Igas mõttes heas mõttes seejuures.

Aga Tekkonkinkreet (Raudbetoon) on väga kõva film, selles on ka minu jaoks seni kõige creepim animastseen. Tegelikult oleks pidanud selle manga (nimeks Black & White) ka omal ajal juba läbi lugema, järgnes kunagises ajakirjas "Pulp", mida ma tellisin. Aga miskipärast jäi lugemata...

k. ütles ...

Hehe. Tekkonkinkreet oli tõesti üks tuus anime - olen näinud selle artbookist uduseid telefoniga tehtud fotosid - see oleks päris hea asi riiulis (ja teinekord töölaua taga.)

Moebius aga tuli mulle silme ette, kui kassi näo joonistasin, ilmselt tulid värvivalik ja mõned spetsiifilised detailid alateadlikult robinal järele.
Kahjuks on selline natuke rohmakas, ka kiire pildi kohta - Moebius ju tegi oma jutu järgi kõik tööd ühe ropsu ning maksimum mõne tunniga, vigu parandamata lasi ta alati lõpuni välja, või kui vigu sattus liiga palju, siis jättis pooleli :o ja muidugi on tema piltidel superfiniš peal

Ivar ütles ...

Neid artbooke on päris mitu, kahe piltidega arvustused -
http://parkablogs.com/content/book-review-tekkon-kinkreet-art-book-background-sketches
ja
http://parkablogs.com/content/book-review-tekkon-kinkreet-art-book-background-paintings

Moebius olevat, jah, superkiire joonistaja. Nägin hiljuti kusagil netis videot, kus ta viskas paberile oma Blueberry-tegelase ja see käiski üle mõistuse täpselt ja ruttu. Sulg lendas üle paberi nagu poleks vähimatki hõõrdumist ja selle tulemusel tekkis dünaamiline muutuv joon.