kolmapäev, 22. juuni 2011

131 - Mary Poppins - Ivar


Ma ei ole raamatut lugenud ega isegi filmi näinud, mäletan ainult uduselt laule meie enda telelavastusest (mis ilmselgelt oli Disney plagiaat). Seetõttu ei olnud ka erilist aimu, mida selle teema alla peale lendava tädi joonistada. Kuna püüan hetkel lugeda raamatut nimega "Steampunk Bible", siis proovisingi sellesse pilti veidi vastavat subkultuuri sisse suruda. Igatahes olen ma veendunud - Eestis on kaugelt liiga vähe steampunki!

Pildist ka. Päevad ei ole vennad, alles kolmas visand sketchbookis tuli juba enam-vähem sinnakanti, nagu tahtsin. Tegelikult on selle pildi õigustuseks soov brushpeniga tekstuuride tekitamist katsetada - joonistasin kaks erinevat pilti kahe eri värvitooni jaoks ja panin nad arvutis üheks kokku. Taustajooned on digitaalselt tekitatud, kasutades toorikuna pilvi ühelt kunagiselt fotolt.

6 kommentaari:

Gerda Märtens ütles ...

Vau! Eriti äge! Mulle hästi meeldib, meenutab gravüüri, aga on täiesti ennenägematus võtmes :P

Ivar ütles ...

Nojah, mis ma oskan kosta. Tore, et meelidiS... Aga päevad pole tõepoolest vennad, peale tänahommikust tunnist joonistusseanssi võin kinnitada, et uus ja hoopis-hoopis parem variant on punase pliiatsiga paberil. Kontuurin ja tekstuurin ta lähiajal ära, seni palun taluda veel seda praegust kohmakat veidrust.

Ivar ütles ...

Uuendasingi pildi...

Elina ütles ...

Miniseelikus Mary Poppinsit näen mina küll esmakordselt. Aga õnneks on ta oma pantaloned sündsalt ikka jalga jätnud:D Sedalaadi viirutust peaks isegi proovima. Kui ilmuks selliste illustratsioonidega Eesti autori lasteraamat, siis ma küll ostaks selle.

Joonas ütles ...

Mis moodi sa neid pilvi kasutasid, ma küll aru ei saa...

Õnneks oli mul targu su esilagne pilt ära sivitud ja pean ütlema, et võrreldes viimasega, kus on küll enam stiili ja "kick'i", on esmasel parem kompa, kuna Poppinsi siluetti ei sega seal need muud lendobjektid. Võibolla peaks sel viimasel siis peategelase näiteks tumedamaks värvima?...

Digitaalse tausa asemel võiks minu poolest olla need samad müstilised pilved :)

Ivar ütles ...

Kas sa ei saa aru, kuhu on pildis pilved kadunud või siis, mismoodi ma pilvepildist triibud sain? Jah, valged navitrollalikud pilvelambad tumedamal taeval oleksid paremini näha, see New Yorgi taevas läks hiljemalt laineid väänates üsna väheaimatavaks. Aga samas on joonte jämeduses käevärinalikku muutumist, mis on hea.

Tegelt võiks ju proovida kahte tooni kontuuri, tseppeliinide jaoks heledamat. Loogika selles ju oleks, kuna õhk muudab kaugemad objektid mahedamaks... Eks näeb.

Muuseas, kontuur on ka praegu piisavalt hele, et multiply-na triipudega kattudes oleks tulemuseks tumedam ühistoon, väiksena pole seda ilmselt näha. (Originaalis on pildi suurus... 12000x16000 pikselit...) :)

Minu üks suuri vigu on just see, et ma ei oska taustu millegagi täita, seetõttu olen viimase Poppinsiga natukenegi rohkem rahul kui muidu. Vaatasin just Franquini pilte ja ta on lisaks joone meisterlikkusele lihtsalt masendav pilti sogastamata taustadetailide lisaja. Ma ei tea, kust sellised oskused tulevad.