teisipäev, 6. september 2011

136 - kollane - kinnas


See blogiformaat pole piltide jaoks just kõige normaalsem süsteem, triviaalne tekstibläma passib ümberringi, valge taust sööb värve ära ja imelik blogikujunduse kolmik-keskjoondus tähendab seda, et pildid peavad olema pisitillukesed.

11 kommentaari:

Elina ütles ...

See, et avalehe pilt vajab suuremalt nägemiseks klikkamist, on minu meelest isegi väga hea. Ma pole päris kindel, et ma kõiki blogi pilte üleekraani suurustena näha tahaks. Oma blogidesse võib ju panna megasuuri pilte. Keegi ei keela ja nii näiteks mina ka teen. Kui sildid ja kommentaarid ühes tulbas oleks, muutuks asi minu meelest ebamugavamaks. Või mis teised arvavad?

meelis ütles ...

Tühja sest teema pealkirjast, pilt on hea! The man is back!!

Mattias Mälk ütles ...

Esiteks - vahva maal. Kas see tekkis esmalt pliiatsisketšist või hakkas kohe maalina pihta? Sellest kuidagi kumab su pliiatsistiili välja. Mõne muu su maali puhul on aru saada, et see algas puhtalt maalina. Et siis jah. Huvi.

Teiseks - blogi valge värvi osas olen isegi nõus. Võiks olla neutraalne hall või midagi sinnapoole. Ma krutin alatii oma monitoridel ereduse nii maha kui võimalik, et silmadel hea oleks (aga siis on muid asju halb vaadata).

Aga piltide väiksuse poolt ma isegi olen, sest... öm. Väikselt on hea ülevaade. Ja kui ülevaade on käes, siis klikin suuremaks.

Ja kaks äärmist tekstitulpa on minu arvates hädavajalikud. Kuidas muidu siin ajastukihtides navigeerida. Arvan ma.

Aleksander Rostov ütles ...

Eiei, seda muidugi, et Päris Suur variant on iseavatav, aga see, et viitav pilt postmargi suurune on ei ole päris normaalne. Ta peaks vähemalt kaks korda laiem saada olla. Liigutada üks neist tekstimassiividest ära, kompunnida nad kokku Küljeribaks. Ka see kitsas keskjoondus on tobe, võiks pigem kasutada tervet ekraani laiust selle blogi jaoks, pole vaja, et 50% pinnast niisama tühi on (ahistav silmikõrvetav valge pealekauba).

Pilt ise on otse maalitud, suvaline käeharjutus, lihtsalt järgmine nägu, mõnus värvinämmaga pillamine ja niisama filtritega jukerdamine (nii mõnna on filtritega jukerdada!)

Joonas ütles ...

Ma olen kitsama blogiversiooni pooldaja, kuna tegelikult 95% tavainimestest ei kuulu 24"+ klubisse. Ja bogi peaks olema vaadeldav ka neile 13-15" läpakajulla taga istujatele.

Ja keerake oma monitoride brightness paika või tarbige blogi malbelt valgustatud toas. Mul see valge küll igatahes silmi ei kõrveta.(Tausta hallikskeeramisega kaasneks automaatselt hallikate sidebari tekside halvemini loetavus ja seega suurem silmade pingutus)

Teksitküllastuse probleem on, kuid juba üpris blogi algstaadiumis sai selgeks, et kui kogu hädavajalikku infot ära vaja mahutada, läheks kerimine liiga pikaks ja selle info olemasolu kuskil tulbas kaotaks üldse mõtte.

Need on siiani 3 aasat kehtinud dogmad. Aga kui Ivarkerberos viitsib ja tahab ning Kinnas mõne hea tasuta template hangib, siis pole ka muudatused ilmselt välistatud...

Ivar ütles ...

Kommin ka.

S***a sest pildist...(Äkki on sel asiaat?)

Taustavärv - paljudel autoriblogidel on see must. Ise eelistan ka päris fotoalbumites tumedaid lehti; must raam toob ka pildi paremini välja, AGA mustal taustal ekraanilt hulga teksti lugemine on piin. Hall taust ei ole ka minu arust tarvitamiskõlblik lahendus, kui keegi mulle just mõne näitega vastupidist ei tõesta. Ma eelistaks ühtlast värvi tausta (st. VALGET), selle asemel, et oleks mingid tekstiboksid ja pildid muud värvi taustal.

Minul see valge küll nii ere pole, et silmadele hakkaks.

JK avalehel peab lisaks pildipostitustele olema käepärast nii palju infot (sildid, uued kommentaarid, viimased teemad, otsing, küsitlused jne), et piltide veeru suurendamine pole mõttekas. Minu meelest on praegune layout üsna õnnestunud. Igatahes saan ma lehele minnes kohe ülevaate, mida uut.

Thumbnaili laius ja kõrgus on kuni 400 pikselit, see on päris suur. Mõne postitaja puhul pole pilt ise oluliselt suurem. Minu telefonis on thumbnail pisike, jah, aga 26-tolli monitoril jälle täiesti normaalne - kuni 11,5x11,5 cm.

Minu Firefoxi aken ei ole ekraanisuurune, mul on valged servad kahel pool täiesti mõistlikud. Silm haarab kolme veergu hästi ja ergonoomiliselt.

Kui mind praeguses Layoudis midagi häirib, siis pigem askeetlik päis - oleks ju šeff kui saaks näiteks teha mõne bänneri, kus mosaiik random piltidest, millele klikates saaks suvalisse vanasse pildiposti, umbes nagu cfsl päises on.

Aleksander Rostov ütles ...

Vaata kui šeff neil on
http://gorillaartfare.com/

Vaata kui nigel meil on.

Kiire ja lohakas, illustratiivne mockup: http://dl.dropbox.com/u/2968974/mockup.jpg

Ivar ütles ...

Ausalt öeldes on neil ka hulga detailsemad pildid. Mitte, et see midagi õigustaks, aga ikkagi. Ma siiski ei leia, et JK piltide thumbnailid liiga väikesed on. Eks see ole ka harjumise asi.

Aleksander Rostov ütles ...

Tõsi, tõsi, eks ka välikäimlaga harjub ära.

Elina ütles ...

beežikas taust on tõesti parem, aga pilte suuremaks ma küll ei teeks.

Mattias Mälk ütles ...

Arvan sama.