kolmapäev, 14. september 2011

144 - Inimjahiluba - Ivar

Ma loodan, et see pilt on nüüd valmis. Rebase joonistasin ja kontuurisin tööl vabal hetkel, kusjuures see tuli ootamatult hea välja. Ilmselt oli tegu õiges hetkes, joone dünaamikas ja selles, et ta koosneb kuidagi eraldi ja ükshaaval tõmmatud joontest, mis väga siia-sinna ei vonkle. Samasuguse jänese tegemine osutus hiljem ootamatult kõvaks pähkliks. Kokku tuli neid ikka päris mitu, iga järgnev sammuke õiges suunas.

Jätan nähtavale ka kolm varasemat versiooni, lihtsalt võrdluseks. Tegelikult on neid siin rippunud veel päris mitu... Aga nüüd on loodetavasti asi ühel pool. Muuseas, ülemisel pildil on kontuur tumesinine, mitte must.

4 kommentaari:

k. ütles ...

see uus jänes on suht šoti-hillbilly-samurai

Ivar ütles ...

Ma ei saa enam ise aru, milline jänes on OK ja milline mitte. Olen seda nüüd mitu korda üle joonistanud ja aina rohkem Roger Rabbiti moodi ta läheb... Peaks vist jänese fotosid vaatama.

k. ütles ...

See viimane on tõesti enim rebasega ühtiv. lahe on selle tegelase arengut vaadata.
Kas Sa tuunisid vektoreid ainult või alustasid mingi hetk nullist kah ?

Ivar ütles ...

Noh, see hetkel viimane (kus taustaks kopitanud paber) ei ole ka veel viimane versioon - proovisin mõõka keerata, läks paremaks ja paistab, et tuleb see muudatus ka ära teha.

Jänese jalad on päris hea detail, kus on hästi näha rebase loogikale lähenemine...

Vektoritega pole siin miskit tegemist, joonistasin seda jänest Penteli brushpeniga uuesti ja uuesti, siis, kui järjekordne punase pliiatsi visand tundus asjalikum kui varasem. Vahel keerasin natuke skännitud ja puhastatud kontuuri detaile siia-sinna. Sama tulebki siis veel mõõgaga teha...

Mul tundus endale ka, et vist oleks mõistlik jänese versioonid nähtavale jätta, endalgi huvitav vaadata. Muidugi, kui "lõplik" variant olemas, siis ehk vähendan veidi, 4 oleks vast mõistlik maksimum.