reede, 23. september 2011

145 - Koolijüts - Ivar

12 kommentaari:

Siim ütles ...

Hästi muhe vastandus.

megaherts89 ütles ...

Väga tabav, kuigi peab ütlema, et just vanasti oli millegipärast seda koolirõõmu pigem rohkem paraku. Pildil on jütside näoilmed just vastupidised. Samuti on tänapäeva pisikeste jütside koolikotid 3 korda suuremad kui nad ise ja vähemalt 5 korda raskemad. Aga eks see ole pedagoogi silm, mis nii vaatab. Värvigamma ja vastandus tõesti, nagu Siim ütleb, hästi muhe :)

Pia ütles ...

Eh, millegipärast tuli kommentaar valest allikast. :/ Eelmine kommentaar siis minult.

Elina ütles ...

Ma vaatasin ka, et tänapäeva (tuleviku?) koolikott kuidagi ulmeliselt väike. Äkki ongi seal varsti ainult mingi ipad sees? Aga muidu väga lahe pilt!

Ivar ütles ...

Nohh, eks mul oli vaja pilti väikest kontrasti tekitada vana, raske ja kandilise kotiga. Ja eks see pilt ongi vist rohkem kade-hämmastunud rastripoisi seisukohalt tehtud?...

Samas, ega ma tegelikult arva, et rohi tänapäeval tingimata rohelisem oleks või et ta vanasti mustvalge oli. :)

Gerda Märtens ütles ...

väga lahe! eriti vanaaegse koolijütsi kostüümi tekstuur - kuidas tegid või kust said? täitsa litograafia moodi!

Ivar ütles ...

Koolivormi tekstuur peaks olema ühe Mirabilia-sarja raamatu musta tagakaane skänn. Soovitan neid uurida...
:)
Kontuurile ma seda ei lisanud. Kontuuri kulumise korralik imiteerimine on palju keerulisem, aga ma mõtlesin selle ka kunagi välja.

Rastreid tegin eri protsendiga hallidest pindadest mitu tükki varuks, saab patternina edaspidi mistahes pinna või detaili ära täita. Tegelikult muidugi oleks pidanud sinine raster olema samapalju nihkes kui sinine värv, aga ma lihtsalt unustasin selle liigutuse teha.

Pia ütles ...

Minu meelest see, et must joon EI OLE kulunud, toob selle põneva tekstuuri just eriti esile. Kui mõlemad ära kulutada, siis kaoks võib-olla see mõnus värskus ära, kuigi pilt oleks võib-olla grammikese ajastutruum. Aga saan aru, et ega sa ei otsi ju 100 % ajastutruudust, vaid oma tõlgendust sellest, nii et praegune on väga hea. Võimalik, et musta annaks "kulutada" mingi sellest tekstuurist valmistatud pintsliga, mida kasutad siis musta peal kustukummina.

Ivar ütles ...

Kontuuri "kulutamisel" on see nipp, et kõik kulumusjäljed peaksid olema kontuuri sees ja ei tohiks puutuda kontuuri servi. Ehk siis joon peaks keskelt rohkem kuluma kui servadest. Üks kunstnik, keda ma muidugi oma bookmarkidest hetkel ei leia, tegi seda päris hästi, mul võttis tükk aega mõtlemist, kuidas seda saavutada...

A muidugi pole välistatud, et ma proovin veel nii sinist rastrit värviga sünkrooni nihutada kui ka kontuuri "kulutada".

Pia ütles ...

Aja pilt hästi suureks, vali magic wandiga kontuurid välja, vähenda väljavalitud ala, pane kerge feather peale ja siis peaks saama. :)

Pia ütles ...

Või veelgi parem, mitte magic wandiga, vaid lihtsalt valid välja oma pildilt vaid musta värvi. Siis vähendad ala ja paned ainult väljavalitud alale tekstuuri peale.

Ivar ütles ...

Umbs nii se käib, jah. Pärast tuleks liiga väike säbru kaotada ja allesjäävad ühtlasi ümaramaks teha. Fade ei sobi selektsioonis, sest säbru ei ole eri toonides vaid ainult valge.

Kuigi too kunstnik, keda mainisin, saab kuidagiviisi veel oluliselt parema ja toimivama tulemuse.