teisipäev, 13. märts 2012

158 - Allveelaev - Ivar


Ansambliga Kollane Allveelaev G mul isiklikud kokkupuuted puuduvad, olen vaid nende esinemist kunagi telest näinud. Üheksakümnendad olid eesti kerges muusikas tegelikult ju üks üsna õudne aeg ja see supergrupp ei erinenud teistest - andsid samasuguseid kassetmaki saatel suud maigutavaid "kontserte", nagu kogu muu toonane päkapikudisko. Õnneks tehti mujal maailmas just samal ajal maailma parimat muusikat, seetõttu oli tegelikult üsna savi, mis Eestis toimus.

Aga kui Elina allveelaevateema välja pakkus, siis meenus üsna kohe legendaarne Biitlite multikas. Proovisin siis meie kolm tenorit mingiteks äratuntavateks ja animeeritavateks tegelaskujudeks keerata ja endale vähemalt tundub, et isegi õnnestus.

4 kommentaari:

Pia ütles ...

Täitsa vahva kontseptsioon. Meie kolm kuldkõri on ka täitsa äratuntavad. Ainult et Iffi juures miski häirib. Võimalik, et ta peaks olema veidi pikem ning tema iseloomulik "lotike" lõua all annaks ilmselt karakteersust juurde. Ja nina on tal üsna sirge ja suur, isegi vist veidi kumer väljapoole. Ma ei kujuta ettegi, kuidas seda võiks karikeerida. Ja soeng - Iff on enamasti lühikese soenguga, seitel keskel - ta peanupp on pigem ümar kui kandiline. Pigem on Mäks kergelt kandilise lõuaga ja võib-olla rohkem laia kui pika näoga. Joala oma baretiga on täitsa muhe. See on tema kaubamärk. Muidugi küsimus ju selles, mis ajajärku on kujutatud - Iffi halli paruka järgi arvaksin, et ehk 90-ndaid, aga siis vist Mäksil ei olnud veel habet. Siis nad olid ilmselt ka kõige rohkem igaüks oma nägu. Nüüd on Iff ja Mäks nii sarnaseks läinud - mõlemad hallid, ümarad ja habetunud nagu jõuluvanad. Ja Joala on üldse kadunud. :D

Värvid on lahedad. Siit võiks ka välja lugeda mõtte, et kuulsad tenorid on edukalt läbi seilanud mitmetest aegadest ja valitsustest - arvestades viiteid meie praegusele ja endisele lipule.

Igatahes suured tänud pildi postitamise eest, siis on, mida vaadata! :)

Ivar ütles ...

Ma oletan ka, et TEGELIKULT oleks pidanud kõik kolm tegelast ühepikkused olema. Aga see poleks olnud huvitav, pikkused on puhtalt dünaamika pärast erinevad.
Mis veel Ivo Linna joonisversiooni puutub... Juuksed, vuntsid ja habe on tal olnud eri etappidel üsna erinevaid, aga see, et salgud krae peale langevad, on küll pigem reegel kui erand. Juuste värv oli ka selline tüüpiline kartulikoor, praegu on nad ikka oluliselt heledamad. Üldse on need pildid loomulikult koondportreed mitte mingi konkreetse hetke kajastus. Kuigi ma võin öelda, et kusagil kaheksakümnendate lõpul oli Mägil täiesti olemas selline mõnepäevane habemetüügas.

Siin blogis on täiesti praktiseeritud teiste piltide remiximist, seega - laske käia ja joonistage kolmik sarnasemaks!
Ja, noh, kostüümid on ka üsna puhas fantaasia, värvid eriti. Paar pilti jäid googeldades ette, aga värvides ma neid enam ei vaadanud.

Pia ütles ...

Mõtlesin ka, et see pikkuse asi on vist visuaalsuse pärast - mõjub igatahes põnevamana, kui siis, kui kõik oleksid ühepikkused. Ja noh, Iff mõjub mõnes mõttes kõige lühemana ka päris elus, kuigi päriselt neil vist väga suurt pikkusevahet ei ole.

Riided on küll väga tabavad - kuidagi igaühele oma.

Ma kardan, et remiksimiseni jõuaksin mina vast küll alles pärast maailma lõppu. Pea on nii muid asju täis, et hetkel on kunstitöö väga marginaalseks muutunud. Aga eks näis, mis tulevik toob. :D

Mattias Mälk ütles ...

Su kolme tenori kavatsus on mu arvates küll vahvasti realiseerunud. Täitsa kujutan ette mingit Eesti animasarja, mis leiab aset 90-ndatel ja nende kolme kuulsusega peaosas. Tegijaid ka oleks, aga majandus on, nagu on. :P