reede, 30. märts 2012

Lihtsalt üks spontaanne postitus

Tere blogilised!

Viimasel ajal on siin suhteliselt vaikne - keegi väga joonistada ei viitsi, kommenteerida ka mitte, seetõttu tundub, et pole ka uute teemade postitamisega vaja väga pingutada...

Selle kõigega seoses küsikski -
peaks ehk midagi teistmoodi tegema? Seadma näiteks joonistamisele mingid ajapiirangud, keskenduma ainult visanditele, postitama uusi teemasid alles siis kui peale eelmist on teatud arv uusi pilte laekunud, postitama üldse midagi muud kui aina uusi teemasid?...

Või leppima sellega, et joonistusblogi neljas aastakäik kipub tempolt aina aeglustuma ja kui nii edasi läheb, siis saabub suveks üldse täielik vaikus?...

Umbes sarnane ühiste piltide asi sai äsja alguse ka kõikvõimsas Facebookis. Seal on ilmselt lihtsam osaleda ja postitada, mida on ka üsna osavõturohkest stardist näha. Eks paari kuu pärast ole selge, kas sama aktiivsus jätkub, nagu ka see, kuivõrd ülevaatlik ja tarbijasõbralik ikkagi on Fb-s seesugust pildiblogi pidada...

Igatahes, kui kellelgi on mõtteid, siis võib alati kommenteerida. Või veelgi parem - võtta end käsile ja mõne uue pildi postitada! (Kes veel ei tea, siis kommenteerida ja kinnata saavad siin kõik, selleks pole vaja olla ametlik joonistav osaline.)

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rääkides Facebookist, ütleks niipalju, et Näoraamat pakib pildid niivõrd kokku, et teatud tööde puhul langeb kvaliteet märgatavalt. Juba selle tõttu ei soovitaks mina seda alalise postituskohana kasutada.

Anonüümne ütles ...

Lisaksin eelmisele kommentaarile veel seda, et blogis on erinevate teemade sirvimine palju mugavam kui Facebookis.

Ivar ütles ...

Jah, kvaliteedi- ja suuruse-aspektile ma isegi ei mõelnud kummalisel kombel...

Ega minul kui ühel JK asutajal polegi olnud soovi Facebooki üle kolida, seal lihtsalt asutati äsja midagi sarnast.

Üldiselt sai seda blogi tehes ikka kõik päris põhjalikult läbi mõeldud ja asjad on algusest peale kontrolli all olnud, seepärast on tõesti sisu algusest tänaseni üsna ülevaatlik ja arusaadav. Puudu peaks olema ainult mõned pildid, mis lingiti kusagilt mujalt, mitte ei postitatud otse siia.

Üldiselt oleks mul kahju kui see asi siin visinal välja sureks, samas ei suuda ma välja mõelda mingit stiimulit, mis paneks inimesi aktiivsemalt osalema. Ma ei asuta ju isiklikku auhinda ega hakka oma varudest raamatuid välja loosima... :)

Mattias Mälk ütles ...

Mulle see Facebooki asi ei istu. Liiga segane ja "lärmakas". Ei näe sellel mingit korrapärast tulevikku. Seega olen Joonistajad koos patrioot ja kavatsen siia postitada. Mul on tegelikult väga mitmeid pilte pooleli või soolas ja üks sõber just ütles, et võtab Joonasega ühendust ja saadab oma kolm esimest pilti, et meiega ühineda.

Ivar ütles ...

Üks asi, millele vajaksin feedbacki, on see, kui tihti peaks uusi teemasid ikkagi postitama. Mul endal tekkis juba tunne, et peaks kehtestaam reegli, et uut teemat ei tule enne kui peale viimast on vähemalt kolm uut pilti laekunud... Aga ma ei tea, on see hea mõte.

Üldse on keeruline nende teemadega. Endalgi on paljud vahele jäänud, ja aina uusi lisada... siis tundub, et "võlg" aina suureneb.

Samas oli mul plaan juba paari nädala eest teha äsjalahkunud Moebiuse mälestusteema, temast inspireeritud piltide saamiseks, aga isegi mina (kes ma olen ikka väga pikki aegu koomiksiteemaga tegelenud) ei tea temast tegelikult piisavalt. Seetõttu pole mul põhjust arvata, et tuleks just populaarne teema... Ma küll plaanisin lähtekohaks anda mitte tema konkreetse loomigu, vaid mõne näitepildi najal pigem tema piiritu fantaasia ja värvidemängu, ehk siis teema oleks mingid alateadvusest välja ujuvad unenäolaadsed asjad... Aga - eks võta ja vormista see kõigile arusaadava tekstina... Keeruline ja aeganõudev.

Mnjah.

Mattias Mälk ütles ...

Ma mõtlesin ka Moebiuse peale ja uurisin ta töid, aga jõudsin üsna samale järeldusele, mis sina. Kuid äkki see muutub - tahaks proovida küll.

Arvan, et teemasid võiks juurde tiksuda, aga harvem lihtsalt. See kolme pildi teema võiks kehtida selles mõttes, et teemapostitused üksteise otsa lihtsalt ei kuhjuks - et teemapostitusi eraldaks vähemalt üks postitus. Või midagi.

A4 ütles ...

Tere

Minus, kui aeglases inimeses tekitab siinne teemade kuhjumine küll näiteks stressi, no eks see ole minu probleem, aga kui juba jutuks tuli :) . Juba on neid teemasid ju nii palju, et valikut jagub pikemaks... Vaevalt et kellelgil need kõik tehtud on. Kui kellelgil aga tõesti selline mure tekib, siis võiks ta ju ise mingi teema püstitada. Seega teeks ettepaneku, et teemade püstitamine ei oleks mitte nii plaanipärane vaid rohkem spontaanne- tuleks siis, kui kellelgil midagi välgatab.

FB on tõesti liiga lärmakas ja kuidagi muudab kõik üheülbaliseks...

Anneli

Ivar ütles ...

Teemade postitamisega on saanud siin proovida ikka igasugu variante - iga nädal, üle nädala, kolm teemat, üks puhkenädal jne. Praktika näitab tegelikult ikkagi seda, et kui uusi teemasid ei tule, siis ei kipu ka pilte lisanduma. Ehk - teemade lisamine toob kaasa ka uued pildid.

Samas muidugi, võiks ju teha ka kuidagi nii, et lisaks uutele teemadele tuletada meelde ja tõsta nähtavale ka juba olnud, aga teenimatult vähe pilte tekitanud teemad. Näiteks "Vallatud kurvid" on ju piisavalt mitmemõtteline... :)

Ehk proovingi seda - lisan vaheldumisi uute teemadega nüüd mõnda aega vanade teemade ülessoojendusi. Kellel juba pilt tehtud, võib ju teisegi teha või oma vana asja värske pilguga ja uute oskustega üle käia.

Aga Moebiuse teema tuleb ikkagi.

Anonüümne ütles ...

Tere!

Mina leidsin Joonistajad koos blogi nii kogemata. Otsisin pilti mida desktopile taustaks panna. Midagi, mis kajastaks hetke tundeid, vahel hoopis tõstaks tuju jne.
Jälginud olen teid umbes 1,5a. On juba välja kujunenud ka omad lemmikud...
Blogi külastan viimasel ajal harvemini. Seda seepärast, et oma regulaarsel külastuse (nii üle päeva) märkasin, et pilte väga ei lisandu. Nüüd on see aga paranenud.

Loodan, et Te ei pahanda, et kasutan Teie pilte oma desktopi taustaks.

Minule pakuvad rõõmu ka harvad uued pildid ning loodan, et jätkate. Loomulikult oleks tore, et iga nädal uus teema ja uued pildid, aga asi seegi, kui uus teema üle nädala või hoopis üle kahe nädala. Igal juhul on minu soov blogi avades midagi jälle leida, olgu see siis uus või taasavastatud vana.

Ivar ütles ...

Täname, väga meeldiv kommentaar!
:)