pühapäev, 6. mai 2012

Neli aastat joonistamist!


"Joonistajad Koos" blogil on saanud täis jälle üks aastaring!
6. mail 2008 sai asutud blogi sisuga täitma, seega on nüüdseks koosjoonistatud juba neli aastat. NELI AASTAT! Õnnesoovid sel puhul kõigile asjaosalistele ja huvilistele!

Enda nimel võin öelda, et mulle on küll sellest ettevõtmisest väga palju arendavat kasu olnud. Toona alustanud nelik - Joonas, Elina, Meelis ja Ivar - on endiselt rivis, nagu hulk hilisemaid liitujaid; pilte ikka vaikselt lisandub ja ka kommentaare tuleb aeg-ajalt juurde. Alati saaks ju aktiivsemalt ja edukamalt, aga tundub, et lõpp ja mandumine-hääbumine pole kaugeltki käes, meie ühine üritus jätkub!

(Umbkaudu analoogne kodumaine koosjoonistamine on viimastel aegadel toimumas ka Facebookis. Eks siis aasta pärast näiteks näeb, kuidas neil seal läheb ja kui aktiivseks asi jääb, praegu käib seal küll aktiivne andmine. Igatahes on juba nüüd näha, et ülevaatlikkus on fb nõrk koht - pilte postitatakse palju, aga vanemate piltide leidmine on väga ebamugav ja teemakaupa tehtust ülevaate saamine vist üsna võimatu. Selles mõttes on "vana hea blog", eriti selline, kus kord majas, ikkagi palju parem variant - meil siin on kõik vanad pildid alles ja kiirelt leitavad, välja arvatud need, millele postitaja unustanud sildid lisada või mille autor on linkinud mõnest muust ja nüüdseks surnud serverist. Aga selliseid on õnneks ainult mõni üksik.)

Aasta eest oli plaanis tähistada blogi sünnat väikese piknikuga. Siis aga sekkus kuri eestimaine ilm vihma ja külmaga ning nii see ära jäi. Lõpuks lammutati ka Põhuteater ja kadus mugav võimalik toimumispaik. Koosjoonistamised, ehk siis blogiliste väiksema ringi kokkusaamised söögi, raamatute, juttude ja joonistusvahenditega toimuvad aga endiselt edasi. Tegelikult võiks ju ikkagi sel aastal mõne lihtsama ligipääsuga avaliku koosjoonistamise korraldada küll... Ideed on oodatud!

0 kommentaari: