kolmapäev, 20. juuni 2012

164 - Udu - Ivar


Kasutasin veel oma netist leitud skuutrireferentse (tegelikult on mul kusagil kastis ka üks FLCL-anime tegelane oma skuutriga, aga seda ei viitsinud otsida) ja joonistasin veel ühe pildi. Vahepeal oli mõte taustakontuur pliiatsiga teha, aga siis jäi ikkagi kõik pintsliks. Mänd on muidugi selle kupatuse kõige mõnusam detail. Loodatavasti sai natukenegi retro.

Ahsoo, unustasin - tegelikult on üks mõnus detail veel - see raster, mis taevast katab. Tahtsin sellist juba ammu kusagilt saada, aga lõpuks tuli ikkagi ise mingist pildist korduv pattern teha, vist leidsin piisavalt suure töödeldava ala Milton Caniffi artbookist.

5 kommentaari:

Pia ütles ...

Minu jaoks on igati muhe see retrotunnetus, see on väga ehe, ent samas peale vaadates saab aru, et pole lihtsalt üks-ühele kopeeritud mõnda vanamoodsat stiili, vaid on loodud oma nägemus. Siiski teeksin märkuse - need pole küll männikäbid, pigem on need orav sinna kuuse otsast toonud :D Aga mänd ise on täitsa muhe mänd.

Pia ütles ...

Aa, ja muidugi need kadakad teevad asja eriti mõnusalt suviseks ja koduseks (saabusin just Hiiumaalt). :)

Ivar ütles ...

Thanks! Aga käbide osas jään ma eriarvamusele - noored/märjad männikäbid on just siuksed ruudulise mustriga kolmnurksed, kuusekäbid on pigem nagu väljavenitatud ellipsid.

Iseenesest oleks huvitav printida mõni pilt välja ja proovida seda siis vanandada ja väntsutada - jätta õue vihma kätte pleekima või midagi... Ja siis skännida uuesti sisse.

Seriin ütles ...

Mulle meenutasid need käbid porgandeid. Ja see puu on üldse muhe :)
Piltide vanandamisest, proovi ka kohvi või teega üle valamist, jätavad kindlasti oma tooni. Kunagi lapsena sai aardekaarte joonistatud need sai vanaks pilti meeletult kortsutades. Aga siis oli ka paber ise pehmem.. lihtsam väntsutada.

Ivar ütles ...

Mul oleks tegelikult võtta ka õhukest ja pruuni (ilmselt väga happelist) veneaegset A4 paberit, ehk kunagi proovin, kas ta läheb printerist läbi. Seal ei olekski midagi enam nii väga vaja vanandada...