teisipäev, 31. juuli 2012

167 - Kell - Siim


Teemat sai natuke väänatud, nii et täpsem pealkiri oleks "kellameister".

022 - Kiviaeg - Siim

Kalliskiviaeg.

Tundub, et taust on selle pildi juures kõige õnnestunum osa.

kolmapäev, 25. juuli 2012

Eesti Film Koomiksina

Teadmiseks ka kõigile koosjoonistajatele!

2012 on eesti filmi juubeliaasta – täpselt 100 aastat tagasi võttis Johannes Pääsuke lindile esimesed kodumaised dokumentaalkaadrid. Tähistamaks ka omalt poolt seda ajaloolist tähtpäeva, kutsub vastasutatud Eesti Koomiksiselts kõiki kodumaiseid koomiksiautoreid, aga ka illustraatoreid, disainereid ja käsikirjutajaid osalema projektis “Eesti film koomiksina”.

Ülesandeks on kohandada mistahes autorile endale meeldiv kodumaine film ÜHE LEHEKÜLJE pikkuseks koomiksiks. Rõhutame, et tegemist ei tohi olla lihtsalt staatilise plakatiga, vaid tulemus peab olema koomiks, mis mingil autori valitud moel jutustab filmis toimuva loo.

Filmi valik on vaba, lubatud on nii mängu- dokumentaal- kui animafilmid. Loomulikult ei võimalda üks lehekülg lihtlabast ümberjutustust, eriti oodatud ongi originaalsed ja ootamatud vaatenurgad. Stiilis ja kasutatud töövahendites pole samuti piiranguid, ka võib sama autor esitada mitu tööd.

Osalema on oodatud ka kirjutaja-kunstnik tiimid ning käsikirjutajad, kes võivad oma koomiksi-idee vormistada tekstilise stsenaariumina, lisades sellele soovi korral ka visandi. Kui stsenarist ise ei oska leida oma loole joonistajat, püüavad korraldajad selles osas appi tulla.

Eesti Koomiksiseltsi lähimaks eesmärgiks on koostöös Eesti film 100 toimkonnaga koostada laekunud töödest näitus. Võime rahulolevalt teatada, et juulikuu lõpu seisuga on vormistamiseks olemas ka rahalised ressursid. Tööde tähtaeg on 30. august 2012, näitus on plaanis püsti panna hilissügisel festivalide Pöff ja Animated Dreams ajal.

Keda asi lähemalt huvitab, leiab täpsema ja tehnilisema info Facebooki gruppidest Eesti Koomiks (26. juuni postitusest) ja spetsiaalsest suletud grupist Eesti Film Koomiksina. Küsimusi võib esitada ja osalemisoovist teada anda ka siinsamas, aga põhjalikumalt ja koordineeritult toimub kooskõlastamine ikkagi Facebookis - selline koostöövorm on ennast ühe varasema projekti ajal juba edukalt tõestanud.

Jõudu tööle ja häid mõtteid!

teisipäev, 24. juuli 2012

160 - Mereelukas - Elina

Üks mereelukas on mul juba postitatud, aga viimase koosjoonistamise ajal valmis veel teinegi elukas.

pühapäev, 22. juuli 2012

166 - Prillid - Ivar

Alul oli plaan tavapäraselt Penteliga kontuurida, aga siis pildistasin lihtsalt ühe visandi maha ja joonistasin oma 1998. aasta Photoshopiga vektoriks.

reede, 20. juuli 2012

166 - Prillid - millimallikas


Veidi küll teemast kõrvale, aga mulle meenus üks artikkel, mis ma mitu kuud tagasi lugesin. Üks vanem härrasmees kirjutas, kuidas ta nägi üht noort kaame kontorirotipäevitusega makaroni ratta seljas mööda sõitmas ja mõtles kuidas tema nooruses oli poisid räpased, päevitunud ja higised. Aga antud ratturi möödudes oli tunda ainult meeldivat lillelõhna.

teisipäev, 17. juuli 2012

167 - Kell

Saint-Paul-de-Vence, 16. juuli 2005

Järgmine pilditeema on KELL.

Kuigi on tunne, et keegi enam ei viitsi suurt midagi siia blogisse postitada, siis visa ja lolli järjekindlusega teatan, et järgmine pildipäev on 31. juuli, teisipäev.

kolmapäev, 4. juuli 2012

163 - Loss - Joonas


Väike teemast kõrvalehiilimine... Faktuur muidugi palju enam ei päästa, kuid vähemalt teema kohta linnuke kirjas.
Valminud veneaegset mänguhobust maha joonistades ühel suuremal koosjoonistamisel Toompeal (mitte meie koosjoonistamine).

teisipäev, 3. juuli 2012

164 - Udu - Joonas

Uute värvipliiatsite testimine läks käest ära.
Inspiratsiooni sain aga mõistest, mida ma täna vist esimest korda kuulsin - "suitsusilm". Learning all the time...

pühapäev, 1. juuli 2012

161 - Moebius - Siim


Moebiuse maailmadega ma varasemalt tuttav ei olnud, nii et see pilt saigi kokku miksitud peamiselt Ivari ülespandud linke sirvides.Tagantjäreletarkusena oleks võinud katsetada veel mõne eepilise taustaplaaniga, kuna Moebiusel paistis neid ka üksjagu olevat.