kolmapäev, 25. juuli 2012

Eesti Film Koomiksina

Teadmiseks ka kõigile koosjoonistajatele!

2012 on eesti filmi juubeliaasta – täpselt 100 aastat tagasi võttis Johannes Pääsuke lindile esimesed kodumaised dokumentaalkaadrid. Tähistamaks ka omalt poolt seda ajaloolist tähtpäeva, kutsub vastasutatud Eesti Koomiksiselts kõiki kodumaiseid koomiksiautoreid, aga ka illustraatoreid, disainereid ja käsikirjutajaid osalema projektis “Eesti film koomiksina”.

Ülesandeks on kohandada mistahes autorile endale meeldiv kodumaine film ÜHE LEHEKÜLJE pikkuseks koomiksiks. Rõhutame, et tegemist ei tohi olla lihtsalt staatilise plakatiga, vaid tulemus peab olema koomiks, mis mingil autori valitud moel jutustab filmis toimuva loo.

Filmi valik on vaba, lubatud on nii mängu- dokumentaal- kui animafilmid. Loomulikult ei võimalda üks lehekülg lihtlabast ümberjutustust, eriti oodatud ongi originaalsed ja ootamatud vaatenurgad. Stiilis ja kasutatud töövahendites pole samuti piiranguid, ka võib sama autor esitada mitu tööd.

Osalema on oodatud ka kirjutaja-kunstnik tiimid ning käsikirjutajad, kes võivad oma koomiksi-idee vormistada tekstilise stsenaariumina, lisades sellele soovi korral ka visandi. Kui stsenarist ise ei oska leida oma loole joonistajat, püüavad korraldajad selles osas appi tulla.

Eesti Koomiksiseltsi lähimaks eesmärgiks on koostöös Eesti film 100 toimkonnaga koostada laekunud töödest näitus. Võime rahulolevalt teatada, et juulikuu lõpu seisuga on vormistamiseks olemas ka rahalised ressursid. Tööde tähtaeg on 30. august 2012, näitus on plaanis püsti panna hilissügisel festivalide Pöff ja Animated Dreams ajal.

Keda asi lähemalt huvitab, leiab täpsema ja tehnilisema info Facebooki gruppidest Eesti Koomiks (26. juuni postitusest) ja spetsiaalsest suletud grupist Eesti Film Koomiksina. Küsimusi võib esitada ja osalemisoovist teada anda ka siinsamas, aga põhjalikumalt ja koordineeritult toimub kooskõlastamine ikkagi Facebookis - selline koostöövorm on ennast ühe varasema projekti ajal juba edukalt tõestanud.

Jõudu tööle ja häid mõtteid!

1 kommentaari:

Ivar ütles ...

Kaks koomiksit on juba laekunud, aga veel pole hilja alustada! Tõepoolest, mida rohkem ja mida erinevamaid kokku tuleb, seda parem!