pühapäev, 17. veebruar 2013

176 - Suur püss - Ivar


Kiire pilt. Sorgeldasin klaviatuuri all olnud paberile ajaviiteks mõned visandid ja siis hiljem kui sketchbooki ette võtsin, ei läinud punase pliiatsi ja brushpeniga üldse eriti aega, et see puhtalt paberile saaks. Arvutis rastrite lisamine oli juba lihtsalt rutiinne liigutus.

Tegelikult peaks kuidagi proovima pintsliga kritselduslikult spontaansemat ja "lopergusemat" joont ja vorme saavutada. Kohati on tunne, et survetundlikult otse arvutisse kritseldades võiks see isegi lihtsam olla...

Pilt on tegelikult kõvasti mõjutatud sõjaeelse pilapiltniku Roy Nelsoni (1905-1956) stiilist ja piltidest, kelle hiljaaegu tänu Facebookile avastasin.

PS: see on siis Crofti Lara, kes ära ei tundnud.

1 kommentaari:

Gerda Märtens ütles ...

Profivàrk, kui tuleb hakata joont lopergusemaks ajama. mis òelda, ivari vinjett tàies headuses. aga kas sa pole mòelnud (vòi ka teinud) mingeid pàevakajalisi vinjette teha vòi oma pilte ka teisiti komponeerida- lisaks lopergusemale joonele- enamasti on sul yks tegelane enam vàhem samas plaanis koos oma rekvisiitidega. Pòhiròhk nàibki olevat tegelase stiilsel disainil ja emotsioonil. aga oleks veel tunduvalt kihvtim, minumeelest, kui sa prooviks kasutada rohkem erinevaid plaane ja liikuda rohkem koomiksi ja jutustamise poole? lugude karakterid on ju tegelt olemas. Dynaamika su piltides vòimenduks, rakendatuna mingi jutu v pikema idee vàljendamiseks. Vot sellised mòtted tulid:)