neljapäev, 14. veebruar 2013

178 - Viies Element


Järgmine nädalateema on "The Fifth Element" - Luc Bessoni kultuslik ulmefilm aastast 1997, peaosades iginoored Bruce Willis ja Milla Jovovich, taustal ja kõrvalosades palju kuulsaid nägusid kujundaja Moebiusest ja kostüümimeister Jean-Paul Gaultierist triphoppar Trickyni. Näitlejate seas on lisaks staaridele hulgaliselt supermodelle, mõned lauljad, üks kuulus filmirežissöör, aga näiteks ka "Alieni" ja "Blade Runneri" osalisi.

Veel enne digitaasete efektide lõplikku võidukäiku tehtud seiklus on siiamaani täiesti vaadatav, pakkudes kuhjaga seiklusi, huumorit ja "silmakommi" ning nähes Blu-Rayl välja parem kui nii mõnigi äsjane kassahitt. Kuigi Besson mõtles selle loo välja juba kusagil keskkoolis, plagieerides seejuures silmnähtavalt Jodorowsky-Moebiuse superkoomiksit nimega "The Incal", on see ikkagi üks väga muhe lugu. Kelle arvates see film on loll, lapsik ja mõttetu, võib võtta raketi ja minna kuu peale.

Kõigele muule lisaks oli selle filmi DVD ka peaaegu, et kõige esimene eesti tiitritega ketas, mis ilmus muuseas tavalises CD karbis. (Päris esimene oli minu teada sama firma - Raudne Liit - DVD "Deep Rising".)


Korben Dallas. Leeloo. Jean-Baptiste Emanuel Zorg.

Multipass!

Pildipäev - teisipäev, 26. veebruar.

0 kommentaari: