reede, 15. veebruar 2013

Raamat?

Joonas pani ette, et seoses Joonistajad Koos sel aastal täituva viienda aastaringiga võiks aktiivsemad ja asjast huvitatud osalised rahad kokku panna ja teha ühise artbooki. Ehk siis raamatu, mis sisaldaks igalt osaliselt tema enda valikul parimaid pilte, mis ei pruugi tegelikult üldse olla blogist teemapiltidena läbi käinud. Lisaks muidugi kõigi osalejate kontaktandmeid ja ehk isegi mõningaid tutoriale.

Sellised raamatud on muidu üsna levinud. Neid on koostand nii netipõhised jooniskommuunid (Café Salé, Gorilla Artfare), aga ka animatsioonistuudiote kunstnikud nii Pixarist, Disneyst kui DreamWorksist. Pluss muidugi lugematud ühe autori nn. sketchbookid. Loomulikult ei leiaks seesugusele raamatule Eestist just palju ostjaid (kuigi - kes teab?), aga sedasorti asjadel on olemas täiesti konkreetne rahvusvaheline turg.

Küsimus on muidugi formaadis, mahus ja struktuuris, selleks on väga palju eri võimalusi. Ja loomulikult ka sisus. Aga üldiselt ei tohiks see ettevõtmine olla ka täiesti utoopiline kui piisavalt huvilisi kokku tuleks.

Ühesõnaga - kellel on huvi ja midagi asjast arvata, siis - ootame kommentaare!

2 kommentaari:

Gerda Märtens ütles ...

Àkki selleks et gruppi-liikumist Joonistajad kuidagi kaardistada ja raamatu sisuks vormistada, vòiks liikmete humoorika tutvustuse juures olla ka meie portreed- aga ytleme et loosime vàlja, kes keda portreteerib. Ja siis igayks teeb nagu talle tundub, sarzi vòi tòetruu portree vòi koomiksitegelasena... yldse selle raamatu puhul vòiks panna fantaasia lokkama ja mòelda vàlja veel mingi teema mis vòiks lisaks muudele postitustele kajastuda kogu raamatus.

Anni ütles ...

Gerda mõtted täitsa meeldivad : )
Joonistajad Koos raamatu tõstavad kindlasti esile juba inimeste joonistused, kuid portreed tunduvad hea ideena, kuna pakub umbes nagu lisavõimaluse veelgi rohkem omanäoliseks teha? Pluss see tundub lihtsalt vahva : )