esmaspäev, 29. aprill 2013

175 - Libahunt - Siim


Kui vanasti tuli libaks muutumise tarvis seitse ringi ümber Hundikivi liduda, siis vahepeal on "tehnoloogia" oluliselt edasi arenenud ning piisab ka palju vähemast, nagu võib näha ülalolevalt pildilt.

laupäev, 27. aprill 2013

44 - Clint Eastwood/130 - Vana pilt paremaks - Joonas


Tegin ühe töö raames sellise pildi ja ilmselt sobib ka vana töö paremaks teemasse - kuigi ma ei tea, kas on just parem... Uuem vähemalt.

reede, 26. aprill 2013

182 - Spirou


2013. aasta aprillikuusse sattus huvitaval kombel väga lähestikku kaks olulist koomisiteemalist tähtpäeva. 75 aastat tagasi, 18. aprillil 1938 ilmus USA-s esimene Supermani koomiks, täpsemalt siis ajakiri nimega "Action Comics" #1. Nii sai alguse Ameerika superkangelase-keskne koomiksitraditsioon, mis, kuigi viimastel aastatel on valik oluliselt mitmekesisemaks muutunud, domineerib tänaseni.

Täpselt samul ajal 75 aastat tagasi, 21. aprillil 1938 ilmus Belgias sealse lasteajakirja "Spirou" esimene number. See omakorda pani suuresti aluse prantsuskeelse maailma väga mitmekesisele koomiksikultuurile. Just selles töötas palju aastaid superstaar-kunstnik André Franquin, just sealt ajakirjast on pärit pikk rida tänaseni kuulsaid tegelaskujusid nagu Spirou ja Fantasio, kontorilogard Gaston Lagaffe, pikasabaline elukas Marsupilami, sinised smurfid, koolipoiss Cedric, kosmoseseikleja Yoko Tsuno...

Võtamegi siis sel puhul ette tolle ajakirja nimitegelase, punasesse livreesse riietuva liftipoisi Spirou ja joonistame temast ja ta sõpradest mõne pildikese!

Kui pole tegelaskujuga varasemast tuttav, pole suurt häda - googeldades leiab hulgaliselt pildimaterjali, tegelikult võiks ehk ka Wikipediast silmaringi laiendamiseks veidi juurde lugeda. Niipalju veel vast näpunäiteks, et Spiroul on tihtipeale saatjaks orav Spip ja semuks kõmuajakirjanik Fantasio. Ka tasuks erilist tähelepanu pöörata juba mainitud kunstnikule nimega André Franquin, kes joonistas sarja aastatel 1946-1969. Mõjukamaks koomiksiautoriks võib Euroopas nimetada ehk ainult Tintini ja Asterixi loojaid, mistõttu on tema loomingu uurimine äärmiselt õpetlik.

Pildipäevaks on teisipäev, 7. mai. See aga viib meid kolmanda märkimisväärse tähtpäevani...

Tähelepanu! Joonistajad Koos blog sai alguse 6. mail 2008. Mis oleks parem kui tähistada seda suurepärast ja ümmargust VIIEAASTAST sünnipäeva paari kobeda pildipostiga! Pole välistatud, et tähistamine sellega ei piirdu... ;-)

 

esmaspäev, 22. aprill 2013

134 - Roheline - Elena



neljapäev, 11. aprill 2013

181 - Inimputukas


Järgmine teema, nagu pakkus välja keegi blogi lugejaist, on - Inimputukas. Pilt, mis ülevalpool näha, on pärit animafilmist "Monsters vs Aliens".

Teeme siis mõned pildid siia blogisse juurde, kas siis sellel või mõnel varasemal teemal, suurt vahet polegi. Peaas, et pilte lisanduks - maikuus saab blog ju viieaastaskes ja selleks puhuks tuleks selle hooaja  piltidest number 5 kokku kollažeerida. Pilte on lisaks vaja juba seepärast, et oleks, millest valida!

Pildipäev - 23. aprill, teisipäev.

esmaspäev, 8. aprill 2013

180 - Remiksime Sandersit




Joonistasin ühe kiire pildi Chris Sandersi lavastatud The Croodsi filmi tegelaskujudest, kasutades ilustamiseks oma tavapäraseid ja kulunud rastritrikke. Film on hea, soovitan vaadata, vaevalt, et Hollywoodist sel aastal midagi paremt tuleb.

Aga teemapildi remiks on ikkagi ka plaanis.

pühapäev, 7. aprill 2013

181 - Järgmine pilditeema on...

...SINU TEHA!

Vaata paremast veerust üle kõik senised 180 teemat ja kui sul on hea pildi-idee, mida pole veel olnud, siis pane see sellesama postituse kommentaaridesse kirja.

Kui oled esimene ja teema leiab orgkomitee heakskiidu (latt ei ole hetkel just väga kõrgel, kinnitan ma :-) ), siis saabki just sellest järgmine pilditeema.

Ehk, teiste sõnadega - järgmine pilditeema selgub selle postituse kommentaaridest. Ootame põnevusega!...
:-)

PS: kuu aja pärast saab Joonistajad Koos viieaastaseks!