teisipäev, 30. juuni 2009

55A - midagi muud - meelis


Et ma oma töid mujal ei eksponeeri ja muid blogisid ei halda mõtlesin, et torkan vahelduseks üles mõned pildid raamatukesest, mida mul paluti mõne aja eest illustreerida ning mis peaks nüüd kuu poolteist olema saadaval raamatulettidel. Pean nentima, et on pisut pentsik näha piltide all oma nime, teades, et need on reprodutseeritud sellistena, millistena neid ise hoopiski mitte ette ei kujutanud...
Mitte et ma oma nimest suurt midagi peaksin (kaugel sellest:) aga asi on põhimõttes: olin teadlik asjaolust, et mu CMYK'is valitud tsüaan ehk sinine keeratakse roheliseks, et see aga NII mürkroheline tuleb ning ka hele-tumeduse vahekorrad trükis nõnda paigast lähevad see tuli mulle mitte väga meeldiva üllatusena. Raamatukaas sai mul tehtud viimasena, nö kaheteistkümnendal tunnil ja oli juba eos suht ebaõnnestunud (ise oleksin seda heameelega näinud värvilisena mis olnuks ka trükitehniliselt võimalik) aga see sai kujundaja poolt muudetud ja ma pole siiani kindel et just paremuse suunas, võimalik, et eksin. Siin on eksponeeritud kaane poolpidune variant (õigemini küll vaid osa sellest), millise ise välja käisin. Ka jäi lõpuks peale kujundaja sõna ning üks mu peaaegu et ainukesi lemmikpilte sai kohitsetud nõnda, et selle esialgsest ideest suurt midagi järele ei jäänud (siin kollaazhis all keskel koeraga:-)
Aga mis seal ikka, järgmine kord olen targem. Olgu siinkohal niisiis - lihtsalt minu tillukese egokese ja torm veeklaasis õigluse upitamiseks - mõned neist piltidest siin üles riputatud sellistena, millistena nad olin planeerinud ning kuidas need originaalis välja nägid.

esmaspäev, 29. juuni 2009

55 - Triibulised sokid III - Ivar

Mul oli juba pikalt plaan vahelduseks midagi värvilist ka päris paberile tekitada, kasutades selleks kevadel ostetud kuut eri tooni Talensi Ecoline'i vedelaid akvarellvärve. Nendega peaks nimelt saama korralikul paberil väga ühtlase ja särava tooni. (Värvid pole nimelt mitte tuubides, vaid nad on tõepoolest vedelad, nagu tindid. Ja klaaspottides.)

Kokku läks see paariõhtune katsetamine pikemaks kui plaanitud, tekkis mittu pilti, üks hullem kui teine. Vihiku-visand kukkus päris hea välja, lisasin otse sodivihikusse (värvide puhtusest hoolimata) ka veidi akvarelli ning sinna otsa värvipliiatseid. Allolev pilt ongi too visand, ilma igasuguse digitöötluseta:

Seejärel proovisin seda kramplikult akvarellipaberile treissida, kasutades akent ja äärmiselt ebamugavat poosi. Tulemuseks tuim ja kõiksugu kaldumiste-nihkumiste abil ebadünaamiliseks muutunud pilt, mida tuim joon veelgi võimendas. Ainus kasu asjast oli see, et sain tõepoolest värve katsetada. Ja need värvid mulle MEELDIVAD!

(Sama pildi jämedama kontuuriga alternatiivne variant)

Aga nii puiseks ei saanud see ju lõppude lõpuks jääda. Kas ma tõepoolest ei suuda akvarellipaberile joonistada? Ok, proovin veel. Treissisin siis uuele paberile lihtsalt tibi peamised proportsioonid ja joonistasin pildi vaba käega ja varasemaid versioone uurimata uuesti. Väga abiks oli ka äsjane avastus, et uued Penteli punased 0,5 mm pliiatsisöed on täiesti kustutatavad. Ja nii tekkiski paberile see pilt, mille värvitud variant ripub postituse alguses:

Sama pilt ka digitaalselt värvituna:

Kokkuvõttes: huvitav kogemus, olen jälle targem.

55 - Triibulised sokid II - Ivar

Kiire sokipildike, inspreeritud Guillaume Bianco geniaalselt muheda raamatu "Billy Brouillard" lehitsemisest. Pilt sai postitatud üsna uisapäisa peale valmimist, seetõttu hakkas hetk hiljem nii mõnigi asi häirima. Ja mitte ainult alljärgnevate Meelise kommentaaride tõttu... :-)

Ülalolev ongi pildi muudetud ja uuendatud versioon, originaal paistab Meelise kommentaaripildil.

* * *
meelise täiendus:
kiiruga ülejoonistatud versioon: asusin kommentaari kirjutama kui otsustasin pigem joonistamise kasuks; tore lõbus ideeke, Ivar - ainukese puudusena märgiksin liigset ponnistust dekoratiivsusele samas kui karkass ise pole joonistuslikult kõige tugevam. Tihtipeale aitab mõnest sirgemast joonest sheipides, et asja tasakaalustada ning see "püsti seisaks". Suuresti maitse asi ka tegelikult....

reede, 26. juuni 2009

57 - Tuukani ja marabu pulm

Seekordseks teemaks on loodus, kitsamalt linnud. Täpsemalt kaks lindu - värvikireva hiigelnokaga taimetoitlane tuukan ja maailma jäledaim lind, raipesööjast marabu. Ja veel täpsemalt nendel kahel eluka pulmapilt. Humoorikas teema seega, pakkudes võimalusi tüpaažide loomiseks ja karikeerimiseks. Aga, miks mitte - ilmselt saaks neist kahest komponeerida ka üsna omapäraseid ulmeelukaid... Pulmateema võiks küll ka sellises pildis sees olla. Kes on pruut ja kes peigmees, on autori otsustada.

Joonistamiseks on aega taas kord kaks nädalat, nagu suvel ikka.

Tähtaeg: teisipäev, 7. juuli.

55 - triibulised sokid - meelis


Et pisutki soojal suveajal blogis järjele saada siis siin üks igivana võlg, mille täna hommikul kiirelt ette võtsin. Joonistatud mulle harjumuspäraselt A3 paberile.
Peitepilt: leia pildilt kaks triibulist sokki. Kes üles leiab on võitnud.

esmaspäev, 22. juuni 2009

55 - Triibulised (retro)sokid - Ivar

Joonase pilt tuletas meelde ühe mu enda varasema joonistuse ja selle võimaliku sobimise antud teema alla. Kuna tegelik pilt on siiani visandifaasis, siis postitangi retropildina siia selle, tibake filmist "Kill Bill" inspireeritud joonise.

Ega siit mingit mõtet otsida ei maksa, puhas poosi- ja siluetivisand. Kusjuures, huvitaval kombel oli värvimisel kõige rohkem pusimist just nende aeroobikasääristega (mis, lepime siis pealkirja arvestades kokku, on ühtlasi ka sokid).

Mulle tegelikult meeldivad siiani selle pildi pliiatsijoone ja skännitud kalkapaberi tekstuurid.

reede, 19. juuni 2009

55 - Triibulised sokid - Joonas


Proovisin midagi erilist... Kuid välja kukkus enam-vähem nagu alati :) Ilmselt peaksin kõik oma olemasolevad joonistusvahendid ära unustama ja mugavaid harjumusi muutma, et midagi tavapärasest erinevat teha.

Aga muidu käib pidi kohta täpselt sama kommentaar, mis Vallatute kurvide kohtagi.

54 - Vallatud kurvid - Joonas


Blogi püsilugejatele pole siin midagi uut öelda: brushpen ja kell 3 öösel.

Vaevlesin pikalt ka suvise aja-ja motivatsioonipuuduse käes, kuid lõpuks tegin teema ära kohusetundlikult, kuna järgnevadki nädalad ei anna ses vallas paranemislootust.

esmaspäev, 15. juuni 2009

55 - Triibulised sokid - Elina


Triibulised sokid kah. Lock transparency on PS-s ikka üks tore ja kasulik asi:)

53 - Aadam ja Eeva - Edgar Valter

Kolm pilti Edgar Valterilt, kaks neist "Pikrist", üks raamatust "Veekandja".

laupäev, 13. juuni 2009

54 - Vallatud kurvid- Elina

Idee vingest kaherattalisest teostus viimaks muhviliku kaheksarattalisena. Joonistatud Rotringi 0,3 mm sulepeaga a3 peale ja värvitus PS-s.

56 - Kalevipoeg

Seoses Jaanipäevaga on joonistusteema seekord väga rahvuslik - Kalevipoeg. Eks ta tegelikult üks kahtlane kangelane ole, kuid sellest raamatust leiab soovi korral päris huvitavaid hetki illustreerimiseks. Ausalt!

Pildipostituse tähtaeg saabub 23. juunil, teisipäeval. Päris lõkketule äärest pole vaja netti tormata, seda võib vabalt teha ka hiljem. Aga joonistama peab!

kolmapäev, 10. juuni 2009

55 - Triibulised sokid - Doodletom

esmaspäev, 8. juuni 2009

51 - Nohiku kättemaks - kinnas

Kui sa kord juba metaliks lähed siis küll sa alles lõikad neid räppareid!
Kraadepoisid olid muidugi kõvemad.