kolmapäev, 30. september 2009

63 - Mustkunstnik - Pecike



Peale tohutut pausi võtsin ennast kokku.
Jäin kevadel nii aja hätta, et hakkasin joonistamist edasi lükkama ja sinna see jäi.
Suvel käisin Tšehhis animatsiooni töötoas ja olen lõpuks selleski kaunis kunstis käe valgeks saanud. Kes tahab minge ja vaadake üle.

"Prison Fly"

Joonistus on kiiruga tehtud, et ei jõuaks endas kahtlema hakata.
Tušš ja pintsel, Photoshopis pisut värviga kaetud.

63- mustkunstnik - meelis

Kui tavaliselt paari sõnaga tehtud pildist ikka pajatan siis seekord pole midagi öelda, kiirelt tehtud pildike, mis ei pretendeeri mitte millelegi.
Töövahendid nagu ikka.

esmaspäev, 28. september 2009

62 - Gladiaator - remix - Ivar

Ostsin üleeile raamatupoest Cansoni akverellipaberit, selgus, et 300 grammine paber on päris hea ka brush peniga joonistamiseks. Tagatipuks sai poest kaks pakki paberit ühe hinnaga! Mida veel tahta. Proovisingi siis Aare gladiaatoripilti enda moodi üle joonistada...

Pühendan selle pildi vana hea hõõglambi mälestusele.

kolmapäev, 23. september 2009

62 - gladiaator - meelis


Reisi tõttu õigel ajal tegemata võlg ja ja siiani vist veriseim mida eales olen joonistanud. Pilt ise inspireeritud ühe mu Viborgi õpilase tehtud joonistusest, mille ülesehitus oli - kui mu mälu mind ei peta - sarnane sellega siin. Mäletan et tookord tema pilti vaadates olin teist korda elus üllatunud, et palju verd ja vägivald võib olla ka naljakas (esimest korda tõdesin seda nähes "Pulp Fictionit"). Nüüd proovisin ise seda ideed siin korrata, kui õnnestunult ei oska öelda...
Vahendid 5B pliiats A4 paberile ja PhotoShop.

62 - Gladiaator - aare

Lõpp on lähedal ja suurem tyyp ootab "pöialt" ja siis märkab pragu. Ai-ai-ai. Tehnika harilik pliiats hämaras toas 100gsm Arctic the Silk offset-paberile. Puhtaksjoonistus photoshopis.

Edit pildi seletus
Ega ma ei arvagi, et kõik peaksid kõigest kohe aru saama. See pragu on pikema tyybi klaaskuplil. Miks tal see peas on? Vöib-olla selleks et ilma selleta ta ei saaks hingata vms. "Pöial", see seondub gladiaatorivöitlustega. Kui pöial oli näit. Ceasaril püsti - jäi maaslamaja ellu kui alla suunatud, siis see tähendas, et tee mehele lõpp peale.
Visandid

meelise täiendus peale autori seletuse lugemist:
Olen alati olnud seda meelt, et pilt peaks olema nii selge, et see juurde- ega üleseletamist ei vaja. Ise oleksin idee lahendanud umbes nii, ehkki kardan, et see praomärkamise business selliselt eksponeerituna ikagi välja ei tule. Ilmselt peaks selle lahendama kas koomiksina rohkemate paneelidega või valima teise nurga ja poosi et asi loetavam oleks (a'la altrakurss, võitja põlvili ohvri peal käsi noaga üleval ja ta skafander SUURELT esiplaanil koos praoga...) Ilmselt ka mingi vihje näoilmetele poleks paha...
just a thought.....

laupäev, 19. september 2009

63 - Mustkunstnik

Järgmine teema on Mustkunstnik.

Postituspäev: teisipäev, 29. september. Seniks joonistusindu ja ideid!

Ning ärge laske silmist-kõrvust mööda, et 21. september on Rahvusraamatukogus "Edgar Valteri päev", mil esitletakse ka uue kolmeköitelise mälestusteraamatu 1. osa. Sama nädala pühapäeval, 27. septembril, on aga ETV2 kavas hulk Valteriga seotus saateid!

reede, 18. september 2009

62 - Gladiaator - Kait


Algselt pidi tulema gladiaator, eksole...a mingi hetk hakkasid asjad oma rada minema, nagu ikka.

teisipäev, 15. september 2009

62 - Gladiaator - Ivar

Proovisin veidi poolsajandi taguse animatsiooni vaibi tabada ja seda ehk vaasimaaliga miksida, aga välja tuli hoopis midagi t-särgi sarnast. Vahendid on varasemast tuttavad, ikka nood Pentelid ja kalkad ja pikselid.

esmaspäev, 14. september 2009

58 - Kolm põrsakest - aare

Kolm põrsakest "a'la estonia".
Photoshop ja google.
Thänks to Johann, ETV ja peekon.

pühapäev, 13. september 2009

62 - Gladiaator - Karmo Ruusmaa

Gladiaator 2009

kolmapäev, 9. september 2009

58 - Kolm põrsakest - Joonas


Algas see pilt ühest sketchist, mis läks pisut käest ära. Edasi jõudis brushitud pilt Photoshoppi, kus, nagu näha, läksi asi päris käest ära. Aga polegi vist väga hullu lahti, kuna tulemuseks on 80ndad, mis läkski ju inimestel suht käest ära.

Elina remix:
Kasutasin tausta, mille Joonas oli välja jätnud. Lahe bänd muidu!

pühapäev, 6. september 2009

62 - Gladiaator

Järgmine teema on Gladiaator. Ehk siis too Rooma riigi õigusteta ori, kes areenil rahva rõõmuks suuri loomi ja teisi omasuguseid tappis. Vähemalt selline mulje on kooliajast ja meelelahutusmeediast mällu jäänud. Kas tegelikkus täpselt selline oli, ei tea. Wikipediast võib lugeda, et asi polnud tegelikult üldse nii üheülbaline ja mingil ajalooperioodil oli üle poole gladiaatoritest hoopis palgalised vabatahtlikud, kes teenisid palju pappi ja olid sisuliselt oma aja rockstaarid.

Ehks siis - joonistame musklis ja relvis mehi. Mõned abistavad märksõnad: Russell Crowe, Spartacus, telesari "Rome", Asterix.

Postituspäev: 15. september, teisipäev.

neljapäev, 3. september 2009

061 - Aabitsakukk - Joonas


Selline aabitsakukk siis minu poolt.
Värvimise osas katsetasin seekord pisut eksperimentaaltehnikat. Sodisin akvarelliga paberile hunniku triipe ja pindu ning panin Photoshopis multiply layeritena üksteise otsa. Veidi kustutamist, kloonimist ja värvide korrektuuri ja taoline ta saigi. Joon on brushpen, nagu alati.

061 - Aabitsakukk - Elina


Seekod proovisin päris värvidega- akrüülidega- ka midagi üle tüki, tüki aja teha. Aega kulus natuke üle tunni, suurus pisut suurem A5-st.

teisipäev, 1. september 2009

61 - aabitsakukk - meelis


Et blogis taas järje peale saada siis siit üks väga kiiresti tehtud pildike.
Minu esimene küsimus uut teemat nähes oli kohe: mis teeb tavalisest kukest Aabitsakuke? Et midagi targemat vastuseks ei leidnud arvasin, et tuleb teda eksponeerida koos aabitsaga.(Tõsi, nüüd Ivari pilti vaadates saan aru, et mu mõttekäik liikus ikka väga kitsast rada :-)
Et pilti pisut ilmestada tuli mõte teha ta sügisel suvepuhkuselt naasnuna ja end priskelt täissöönuna, nii paksuna, et ta enam oma vanale pildile ei mahu.
Ja et mind on treenitud vaimus "ära karda olla liiga selge" lisasin igaks juhuks ka pildi nr. 1 - kevadel suvepuhkusele minemas.
Joonistatud üsna tillukeselt A4 formaadile ja mu töövahendid ikka samad mis alati.

61 - Aabitsakukk

Head uut kooliaastat kõigile!

Nii neile, kes õpivad kui neile, kes õpetavad, kui neilegi, kes omapäi plaanivad tiba targemaks saada.

Jõudu ka kõigile joonistajatele! Suvi on lõppemas, tere tulemast tagasi!

Pildist ka - pintselpliiatsi joon on kalkal, pilt ise üsna väike, 10x11 cm. Põhineb see üsna üksüheselt rongisõidul joonistatud kiirel kukevisandil. Polegi enne sellistes oludes pliiatsiga vehkinud... Rongis on tegelikult päris mõnus chill joonistada, ei loksutagi eriti.