kolmapäev, 28. oktoober 2009

67 - Saba ja sarved

Mike Mignola

Tähistame kohe-kohe möödalipsavat ameeriklaste Halloweeni-püha ning joonistame saba ja sarvedega olevusi.

Muidugi, kui veidi järele mõelda, võib selle teema all ju tegelikult kasvõi piimakarja portreteerida... Peaasi, et pildis on saba ja on sarved ja keegi ei saaks vastupidist väita.

Postituspäev: 10. november 2009, teisipäev. NB: selleni on aega kaks nädalat! Enne paluks siiski paberile panna mõned ajakohased Anud ja Sipsikud!

66 - Anu ja Sipsik 2009

Järjekordsel teemahääletusel oli rõõmustavalt palju osalejaid - koguni 27 inimest ütles oma sõna sekka. Tänud kõigile selle eest! Üheksa häälega võitis "Anu ja Sipsik 2009", mis ongi järgmine nädalateema. Teist kohta jagasid kuue pooldajaga "Saba ja sarved" ning "Mul on oma robot", "King Kong" ja "Veider lennumasin" said kumbki kolm häält.

Eno Raua kirjutatud ja Edgar Valteri joonistatud Sipsik on eesti lapsi saatnud juba oma pool sajandit. Proovimegi siis ette kujutada, kuidas võiks triibuline nukk ja tema perenaine välja näha aastal 2009, tollel keeleneetide ja nabapluuside hängival ja tšillival ajastul...

Sipsik läbi aegade. Kas suudate mõista, miks ja kelle süül on viimane raamat kujunduselt sedavõrd õudne ja maitsetu?

Aga veel pisut seekordsest teemahääletusest. Iseenesest, head on nad ju kõik ja plaanimegi siit kohe paar tükki järjest kehtima panna. Sellega seoses:

Mõtlesime veidi ja otsustasime, et blogi dünaamika tõstmiseks peaks ikkagi tagasi minema iganädalaste joonistamisteemade juurde. Jõuab joonistada või mitte, aga vähemalt elu käib ja vaheldusrikkus suureneb. Kaks teemat kuus on ikka tegelikult ju kole vähe...

Et aga mõtlemis- ja joonistamisaega piisaks, teeme taaskord nii nagu mõne aja eest katsetasime - uus teema tuleb igal nädalal, aga tähtaeg on kahe nädala kaugusel. Ehk siis teemad kattuvad, igal nädalal on õhus kaks teemat, üheni nädal, teiseni kaks. Et sellesse rütmi pääseda, on kahjuks järgmise - Anu ja Sipsiku - teema jaoks aega siiski ainult nädal...

Seega on 66. nädalateema piltide esimene lubatud postituspäev - 3. november, mis puhtmittejuhuslikult taas kord teisipäev.Jõudu ja ideid!

esmaspäev, 26. oktoober 2009

65 - Kohvipaus - Kait



Vahepeal oli kohvi otsa saand ning kohvitajad kadunud...õnneks.

neljapäev, 22. oktoober 2009

64 - Merineitsi - Maido


Selline natuke naivistlik multikateema. Loodetavasti räägib pilt ise enda eest mis mõeldud.

kolmapäev, 21. oktoober 2009

64 - Merineitsi - Karmo Ruusmaa

Srry , et jälle liiga sketch vb. Järgmine kord panen värvilise

esmaspäev, 19. oktoober 2009

Väikesed muudatused!

Väike teadaanne kõigile blogilistele, lugege ja pange hoolega tähele!

Kuna vägisi kipub jääma tunne, et ehk ületab blogi teemade hulk maagilise saja piiri, tuleb teha postituste vormistuses pisuke muutus. Asi selles, et teatavasti on igal postitusel teemakohased sildid, mis võimaldavad hiljem samal teemal tehtud pilte leida. Siiani on need olnud kujul "XX - Teema", kus XX on teema järjekorranumber. Sama number on ka pealkirja alguses, näiteks hetkel viimase teema puhul on nimeks siis "65 - kohvipaus".

Kui aga teemade numeratsioon jõuab 100-ni, muutub asi mõnevõrra segasemaks, kuna teemade sildid ei asuks enam loetelus õiges järjekorras. See tähendab, 100 asuks ilmselt 10 ja 11 vahel ja mitte pärast teemat #99.

Et asi korda saada, võtsime ette suurema siltide ümbernimetamise ja nüüdseks ongi kõik postitused varustatud kolmekohalise järjekorranumbriga siltidega. Et kõik uued postitused tuleksid juba uute reeglitega kooskõlas, palume edaspidi tegutseda järgnevalt:

  • Teema pealkirjas kasutame (esimeses sajas) endiselt kahekohalisi numbreid
  • Siltides muudame algusnumbri kolmekohaliseks, lisades kahekohalise teemanumbri korral ette ühe lisanulli. Seega, hetkel aktiivse teema õige silt on "065 - Kohvipaus".
Tänan tähelepanu eest!

56 - Kalevipoeg - Ivar

Valimistulemusi oodates ja tubastes oludes tõbisust peletades võtsin kätte ja viimistlesin värviliseks ühe oma hiljutise idee ja siiani tegemata nädalateema.

neljapäev, 15. oktoober 2009

64 - Merineitsi - Ivar

Suht' kiire pildike, mis valmis tegelikult isegi ootamatult - põhineb see tööl ja vabal hetkel paberile tekkinud visandil, mis öösel kodus kiirelt kalkale kontuuritud.

Arvutiga värvides teen ma esmalt nn. "värvimaski" - kihi, millel duubeldatud kontuur, "kinni topitud" lekkeaugud ja millel siis erinevad suured värvialad antialiase-vaba flat-värviga ära on värvitud. Sageli ei pruugi värv üldse olla see õige toon - tegu lihtsalt hilisemaks töötluseks ja kiireks selekteerimiseks mõeldud maskiga.

Seekord aga hakkasin "maski" värve muutma ja kuna minimalistlik tulemus ei olnudki kõige hullem, mõtlesin, et võiks ehk seekord nii jäädagi.

Kuna tegu on väga lihtsa pildiga, mis sobib hästi kiireks katseloomaks, siis ilmselt proovin selle pildi kallal veel teisigi värvimooduseid. Algne plaan oligi tegelikult
hoopis akvarell...

(meelise versioon:)
teinekord on põnev mõnda pilti lihtsalt oma käe ja suva järgi üle käia. Selle pildi võtsin naljaviluks ette, et testida, kas ripsmete lisamine pildil midagi juurde annaks, siis proovisin tegin natuke siit ja sealt ja lõpuks tuli oma versioon kogu asjast, küll kõvasti noorem originaalist. Et mu enda Merineitsi on ajapuudusel alles thumbnaili tasemel siis ehk ehk ajab see kiire aseaine esialgu asja ära.

kolmapäev, 14. oktoober 2009

64 - Merineitsi - Kait

64 - merineitsi - kinnas


Maalisin ühe pildi.

teisipäev, 13. oktoober 2009

65 - Kohvipaus

Edgar Valter

Valimisnädalal ei valinud Joonistajate blogi lehele juhtunud inimesed mitte tasuta kartuleid ega isegi mitte kolemajade-huvilisi poliitbroilereid, vaid hoopis uue nädalateema.

Võitis "Kohvipaus" nelja häälega, talle järgnesid kolmega "King Kong" ja "Veider lennumasin". "Mask" sai kaks häält, "Hitman" ainult ühe. Toetuseta ei jäänud ükski teema, mille üle on ainult hea meel. Samas, mingeid koalitsiooniläbirääkimisi ei toimu ja järgmiseks nädalateemaks saab ainuisikuliselt "Kohvipaus". Mis teistest teemadest saab, näitab aeg.

Kohvipausipiltide postituspäev on 27. oktoober, mis, nagu alati, on teisipäev. Seega jätkame kahenädalase pilditsükliga, ehk jõuame kunagi tagasi tihedamale tempole... Ehk.

Aga alati on teretulnud mõne vana teema meenutamine ja seni tegemata-näitamata piltide postitamine!

teisipäev, 6. oktoober 2009

63 - Mustkunstnik - Kait

Selline...vanamoodne vend...kutsuti sortsiks. manas ja pani needusi peale.

versioon 1 ning parandus.

pühapäev, 4. oktoober 2009

64 - Merineitsi

Jean-Baptiste Monge

Järgmine nädalateema on Merineitsi. Ehk näkk, kes siis ilmselt natuke kurikavalam variant kalasabaga veelembesest naisterahvast.

Kes inspiratsiooni ammutamiseks pikemalt lugeda tahab, siis siin on Wikipedia lingid - Merineitsi ja Näkk, lisaks veel kodumaine Eiseni näkiraamat. Näkikunstnikke - Alan Lee, Brian Froud, Jean-Baptiste Monge, Tony DiTerlizzi.

Postitamispäev - 13. oktoober. Varem paluks oma pilte mitte välja panna, hiljem aga küll, millal iganes!

Ja veel, lihtsalt sügiseseks meeldetuletuseks - blogi reeglid on kirjas SIIN, soovitan lugeda ja mälu värskendada!

63 - Mustkunstnik - Ivar

Kommipaber, öeldi kodus mulle selle värviskeemi kohta.

Tekstuuridega alternatiivversioon

reede, 2. oktoober 2009

62 - Gladiaator - Joonas

Otsustasin, et õpin ära blogipiltide visanditasemel postitamise, et püsida vähegi graafikus. See siin läks paraku ajaliselt siiski visandi mõõtudest välja - kulus kuskil 2h. Muidu on 100% digitaalne kriitseldus. Digipliiatsiga sodimine oli aga üllatavalt ladus, ma pole seda kuigi palju joonte loomisel kasutanud. Abiks oli ilmselt ka see, et hiljuti vahetasin A5 formaadis digilaua välja A4 vastu. (Suhtusin tegelt kõhklevalt suurema pinna vajalikkusesse, kuid preagu tundub, et annab küll täpsemalt sirgeldada.)

***
Ivari remix:
Kommentaari toksides hakkas tunduma, et tegelikult võiks ise oma muudatusettepanekud pildile kriipseldada. Ja kui juba läks torkimiseks, siis lisasin katseks ka tibakese värvi. Polnud tingimata vaja, aga kui juba proovida... Tera oleks pidanud veidi pikem olema tegelikult, a las jääb.