laupäev, 19. juuni 2010

93 - Lemmikmuusik - Ivar

Kuna aeg läheb, sarže ei viitsi eriti joonistada ja plaan ABBAst mingid multikategelased teha ei võta ka vedu, siis kaevasin kõvakettalt välja ühe üsna vana skännitud joonistuse. Olude sunnil jääb see siis mul antud teemat esindama, kuigi pole välistatud, et kunagi tuleb veel lisa. Kui leian piisavalt head pildimaterjali, siis teen ikkagi ABBA pildi ka ära!

Fotolt kopeeritud pildil on siis Pixies, Bostoni nelik, kes tegi kunagi mitu ülikõva albumit ja hetkel vanal rasval liugu lastes (ning oluliselt kogukamana) fännide rõõmuks ringi tuuritab. Ise pole ma neid kahjuks oma silmaga näinudki, kui välja arvata põhimees Charles Michael Kittridge Thompson IV alias Black Francis alias Frank Black, tema soololaivi nägin kunagi läänepoolse naabermaa festivalil.

(Hetkelemmikute joonistamisega on oluliselt keerulisem seis. Soomlaste PMMP-d võiks proovida, aga naisartiste on väga keeruline karikeerida; samas on mitmetes lemmikbändides liiga palju liikmeid; sooloesinejaid aga ei tulegi vist viimastest aegadest pähe...)

kolmapäev, 16. juuni 2010

96 - Indiana Jones


Kuna suvel on nagunii joonistajaid vähevõitu ja seoses lisandunud hindamisvõimalusega on ka kommenteerijate read äärmuseni hõrenenud, siis pole ilmselt mingit vahet, milline teema kehtima panna. Sellepärast on järgmiseks teemaks

Indiana Jones.

Kui mitte muud, siis vähemalt hea võimalus legendaarse filmiposterite kunstniku Drew Struzani pildi postitamiseks...

Postituspäev: 29. juuni, teisipäev.

teisipäev, 15. juuni 2010

94 - Frazetta Barbar - Ivar


Eile oli postkastis hetke uusim Imagine FX, mille tellijaversiooni kaas süsimust, sellel väike kiri Frank Frazetta 1928-2010 ja lakiga trükitud sarvede ja mõõgaga musklimees. Mainin seda seetõttu, et mälestusloos oli illustratsiooniks ka üks maalitud homage sellelesamale barbaripildile, kus mees ja naine poosides ära vahetatud...

Endal oli alguses plaan mingit kalevipoeglikku olevust kujutada, aga siis läksin enda jaoks huvitavamat teed ja proovisin lihtsalt oma stiilis tegelasi teha. Pole oma kuu aega joonistanud, aga midagi tuli ehk isegi välja.

A nagunii teen seda veel ümber.

Aga, nii üldiselt - tegelikult on kogu see barbarite pulpmaailm üdini totter, kaasa arvatud ja eriti veel Frazetta enda osalusel tehtud rotoskoobitud animafilm "Fire and Ice". Mis muidugi ei vähenda üldse Frazetta kui kunstniku geniaalsust.

PS: pildi suurus on vertikaalselt 1000 pikselit, kui brauser seda vähendab ja uduselt näitab, tasub veel üks klikk teha - ehk läheb suuremaks ja teravamaks.

laupäev, 12. juuni 2010

94 - Frazetta Barbar - Joonas

Mul on kuri kahtlus, et kui ma seda Manga Studiot veel pisut kasutan, võin kõik oma soetatud Brush Penid pensionile saata... Mis on muidugi samm sügavamale sohu, kuna kunagi - mitte kunagi - ei tohiks olla sõltuvuses töövahendist! Oh well...
Tehniliselt vajab see programm aga õppimist. Näiteks avastasin alles jpg-d teha üritades, et antud pildist ei saagi korralikku teha, kuna kõik jooned ja värvid on bitmapina. Tegin screenshoti hoopis.

Ahjaa, sellest postitusmaaniast - olen viimased nädalad ja kuud tegelenud peamiselt olmeliste-materjaalsete asjadega ja mul oli tunne, et kui ma veel ühe hinnakalkulatsiooni teen või mõne mööbieseme häid või halbu külgi juurdlen, sulan ma lögahunnikuks nagu pistoda südamesse saanud vampiir... Tegin siis halva energia tasakaalustamiseks vahelduseks ühe loomingulise päeva. :)

93 - Lemmikmuusik - Joonas

Testides edasi Manga Studiot... Olen vist enda jaoks avastanud lemmik joonistusprogrammi.

Siin tegin enda jaoks veel katse, kus pea joonistasin ekraanile ja käed tavalise tabletiga. Ma ei oska öelda, kuivõrd see vahe on näha, kuid tööprotsessis oli kaalukauss tugevalt ekraanile joonistamise kasuks.

88 - Tähemärk Jäär - Joonas

Ühe rongisõidu ajal tehtud kiire sketch ja hiljem PS-is lisatud värvid. Seekord siis sedapsi.

87 - Jaanalind - Joonas

Testides Manga Studiot tekkis taoline pilt... Siin on ka muid programme, kuid tegelaste joon on peamiselt G-pen-i nimeli tööriist MS-ist. Läks natuke sodiseks, kuid eks selleks ma harjutangi, et sest esmasest sodist lahti saada...
Tausta osas võib ainult öelda, et läkin sääske tapma kahuriväega. Pusisin ja pusisin ja ei jõudnudki endale meeldiva tulemusieni. Ilmselt kustutan selle üldse ära peatselt või asendan fotoga.

neljapäev, 10. juuni 2010

95 - Ürgne elukas

Zdenek Buriani joonistus

Hapukurgihooaeg on täiega sisse sõitmas ja enamikel joonistajatel on suvised tuuled vist mõtted mujale lennutanud... Raskekaalu kategooria joonistajatele on aga kätte anda üks raske kaaluga subjekt. Teritagem oma töövahendid, et panna paberile ürgne elukas!
On see siis päriselt maamunal mütanud elajas või puhtalt fantaasia vili, on igaühe enda otsustada. Ja ärke seda kaalujuttu ka väga tõsiselt võtke. Võib ju tegu olla kasvõi ürgse amööbiga.

Tähtaeg: 15. juuni, teisipäev.

Muuseas, ülalolev Zdenek Buriani Iguanodoni maal on tänapäevaks aegunud - praegused teadlased monteerivad tolle sauruse luustiku hoopis teise poosi kokku - kuid ometi on Pariisi loodusmuuseumis see nostalgia mõttes endiselt samas sajanditaguses seisus.

Allpool veel üks Buriani elukapilt: