teisipäev, 27. juuli 2010

92 - Sünnipäev - Elina

Üks teemasse sobiv pildisari, mis algselt polnud küll joonistajatesse mõeldud, aga vaikuse peletamiseks sobib vast küll:)

laupäev, 24. juuli 2010

96 - Indiana Jones I - Ivar

23. juulil toimus JK esimene mitteametlik koosjoonistamine. Osalejaid oli küll kolm, aga tegelikult oli päris mõnus, kambaga sai paberile kohe mitu sibulat. Sorgeldasin seal ka ühe Indy, lisasin ka veidi värvi, mida küll hiljem kodus tugevalt täiendasin. Akvarellidega on ikka keeruline joonistada kui pole seda tükk aga teinud, seda on ka (skännimise asemel) pildistatud pildilt näha. Juuksed on ikka suht' jubedad.

Ja siis joonistasin veel teisegi pildi, seegi kogu täiega analoogtoodang.

Tegelikult on plaanis veel üks keerulisem brushpeni-Indiana, midagi sarnast nagu mu varasem viikingipilt, aga see võtab veel tükk aega.

neljapäev, 22. juuli 2010

98 - Cipollino


Cipollino on hakkaja agulipoiss, kes seisab vankumatult rõhujate vastu ja töölisklassi õiguste eest, sõbrustades veidi ehk sensuaalse ja kultuurihuvilise aristrokraadivõsuga.

Kuna Cipollinol on pea asemel sibul, siis võib arvata, et ta on pärit mingist lasteraamatust. Nii ongi, ta on itaalia punakirjaniku Gianni Rodari lasteraamatu "Cipollino seiklused" peategelane. Seal raamatus olid veel ka Kirsike, senjoor Tomat, seitsme ja poole jalaga ämblik ning suur hulk kõiksugu kõndivaid puu- ja juurvilju.

Nädalateemat kirjutades uurisin veidi netti ja avastasin õudusega, et selle raamatu uuemale väljaandele on kaane joonistanud [tsenseeritud isiklik halvustav arvamusavaldus] Henno Käo. Õnneks lugesin mina seda juttu raamatust, mis oli ikka raamatu moodi (1975. aasta sinise kaanega väljalase). Ja ega veelgi vanem, aastast 1960 pärit kujundus ka paha pole. See on ikka hirmus, kuidas varakapitalismi koledad raamatud võivad vanu häid asju ära rappida.

Pildipäev - teisipäev, 3. august. Jah, üks nädal jäi nagu märkamatult vahele, aga seoses suvise ajusurma-hooajaga pole see ka kokkuvõttes ilmselt paha. Lisaks läheneb tegelikult VÄGA ümmargune teemanumber ja selle tahaks tegelikult panna tärminiga juba koolide alguse kanti. Kui on häid ideid, kuidas teemat nr. 100 vääriliselt tähistada, andke kommentaarides teada! Muidugi, tähistada võib juba täna ja teha seda varasemaid teemasid joonistades.

reede, 16. juuli 2010

95 - Ürgne Elukas - kinnas

Höhöhöhöhö, joonistajate blogi on surnud.

reede, 9. juuli 2010

95 - Ürgne elukas - Ivar

Villu Reiljan nokitses presidendi kallal, mina nii kõrge lennuga pole, proovin lihtsalt veidi 3D skulptuuri torkida. Võtsin oma varasema toore palli-mudeli ja hakkasin seda ilma referentsita saurusesarnaseks nihutama. Arvata võib, et kui protsess jätkub, siis ilmub siiasamasse aina detalsem pilt... Ja ehk siis kui asi valmis (kui see kunagi juhtuma peaks) siis ka pildisari asja arenguloost. Eks näeb. Aga linnuke taas kirjas!

Tegelikult oli aga sellel mudelil aga üks oluline viga - kõhu all läksid polügoonid risti. Et seda korda saada, tegin uue mudeli, millel algseisus tagajalad külgsuunas. Hilisem nihutamine oli lihtne ja nii sain hoopis parema saurusetooriku.

"pallimudel" ja sellest genereeritud "toornahk"

Uus ja korralik paikanihutatud polügoonidega Saurusetoorik. Sellest võiks juba midagi teha.

reede, 2. juuli 2010

97 - Tüütu putukas

Järgmine teema on suvele 2010 kohaselt "Tüütu putukas".

Pildipäev: 13 juuli, teisipäev.