teisipäev, 31. mai 2011

133 - Salander

Järgmine teema on inspireeritud sellest, et netti on ilmunud Stieg Larssoni "Millenniumi triloogial" põhineva esimese USA filmi "The Girl with the Dragon Tattoo" red band trailer. Tolle uusversiooni, mille vajalikkuses tuleb ilmselt kuni filmi oma silmaga nägemiseni kergelt kahelda, lavastab David Fincher. See annab tegelikult ju lootust, ka treiler tundub ikka päris kõva. Eks näeb...

Seega on varsti olemas kaks näitlejannat, kes on ekraanil kehastanud Lisbeth Salanderit, ühte viimaste aastate karmimat naistegelast - Noomi Rapace ja Rooney Mara.

Jätkamegi siis veel veidi aega filmitegelastega, järgmine nädalateema on Salander. Või, miks filmi, võib ju ka loomulikult ainult raamatutest lähtuda, ehk ongi põnevam. Natuke süngust ja gootikat kulub siia suviselt letargilisse blogisse igatahes ära!

Pildipäev: 14. juuni, teisipäev.

132 - Louis Brooks - Epp


Vesivärv, värvipliiats, õlipastell.

128 - Rongisõit - Epp


Vesivärvidega.

69 - Suudlus - Epp


Vesivärvidega.

86 - Veider lennumasin - Epp


Tere ka kõigile!

E.

esmaspäev, 30. mai 2011

131 - Mary Poppins, Gerda

Mary Poppins hädas.
Pilt valmis Joonistajate 3. sünnipäeva lauas uhiuue brushpenniga ehk minu jaoks täiesti uudse joonistusvahendiga:)

pühapäev, 22. mai 2011

Sünnipäev - eine murul!

kaader filmist "Eine murul"

Maikuu alguses sai Joonistajad koos blog juba kolm aastat vanaks. Tähistamaks seda suurepärast sündmust veidi erakorralisemalt kui pelk postitus või tavapärane kitsa ringi koosjoonistamine, otsustas orgkomitee sel puhul vabas õhus kokku saada ja ette võtta pisikese

PIKNIKU.

Asukohas valisime Tallinna vanalinna metsistunud ja mahajäetud servas asuva Skoone bastioni, millele on viieks napiks kuuks kerkinud kuulus Põhuteater. Koht on ju väärt üle vaatamist, ka peaks seal juures olema piisavalt võimalust piknikku pidada. Kõik huvilised, nii joonistajad kui lihtsalt JK sõbrad, toetajad ja huvilised, on oodatud! Astuge ligi!

Seega, aeg: pühapäev, 29. mai kell 15:00,
koht:
Skoone bastion, Põhuteatri kõrval muruplatsil.

Vihmase ilma korral toimub sünnipäeva tähistamine Liivalaia tänaval asuvas ateljees.
Sel juhul tuleks täpsemateks juhisteks jälgida toimumispäeva lõuna paiku sellesama postituse kommentaare.

Kaasa võiks võtta joonistusvahendeid, hea tuju ja soovi korral ka veidi näksimist. Igaks juhuks võiks ehk mõelda ka sellele, et oleks iseendale midagi istumise alla võtta.

Astu aga julgelt ligi - kui Sind seal ei ole, pole blogi sünnipäev vääriliselt tähistatud!

reede, 20. mai 2011

132 - Louise Brooks

Hugo Pratt

Inspireerituna sellest, et siinkirjutaja külastas täna muuseumis Pinacothèque de Paris Hugo Pratti suurt näitust ja seal oli naiste peatüki piltide seas ka ülalolev akvarell, on järjekordseks nädalateemaks Louise Brooks.

Kes ei tea, kes ja milline ta on, googeldage. Ja - miks mitte, vaadake ka kinofilmi.

Pildipäev: teisipäev, 31. mai.

123 - Krokodillipisarad - Siim

kolmapäev, 18. mai 2011

126 - Vihane tihane - A1


Tere.
Millestki peab ju alustama :)
Seega - Samurai Jack kohtub Angry birdsiga.


reede, 13. mai 2011

127 - Tibud - kinnas

kolmapäev, 11. mai 2011

131 - Mary Poppins


Aeg lendab tiivul ja Mary Poppins lendab vihmavarjuga. Lennutagem viimane paberile, enne kui aeg järjekordse teemanädala ära viib.

Pildipäev: teisipäev, 24. mai.

esmaspäev, 9. mai 2011

59 - Suur ja väike - Elina


Üks vana teema jälle.

pühapäev, 8. mai 2011

126 - vihane tihane (tibu) - mikk

Sai siin räägitud moblaga joonistamisest. panen ka ühe kiire üllitise. Kuna olin arvutist ja internetist eemal ja täpselt teema pealkirja ei mäletanud, siis loomulikult panin natuke mööda. Vihase tihase asemel tuli tige tibu.

Tige tibu

laupäev, 7. mai 2011

KOLM AASTAT!

Ja ongi taas kevad ja maikuu algus. 6. mail 2008 sai aadress joonistajad.blogspot.com esmakordselt sisuga varustatud, seega on joonistusblogil täis saanud järjekordne aastaring.

JOONISTAJAD KOOS ON KOLMEAASTANE!

Kui hetketi on olnud tunne, et ehk hakkab see virtuaalse kodumaise koosjoonistamise idee ikkagi ära vajuma, joonistajate arv ja piltide arv kokku kuivama, siis üllataval kombel näitavad viimased kuud pigem vastupidist. Märts oma 41 postitusega on üldse meie kõigi aegade edukaim kuu ja aprill jäi sellest ainult ühe postiga maha. Pole paha!

Suve lähenemine annab endast tegelikult küll juba vaikselt märku. Eks kõigil on edasilükkamatuid tegemisi-toimetamisi, ka puhkused vajavad ju puhkamist. Siiski tundub, et kuuldusi blogi surmast ei ole veel mõtet levitama asuda ja meie koosjoonistamise püha üritus läheb mühinal aina edasi.


Omalt poolt lubame tuima järjekindlusega uusi teemasid üles riputada ja ka ise piltide kallal pusida. Püüame teemapostidega üldjuhul pidada rütmi "uus teema igal nädalal, joonistamiseks aega kaks nädalat". Praktika lihtsalt näitab, et see on parim võimalik rütm, nagu ka seda, et kui ei tule uusi teemasid, siis ei tule ka uusi pilte. Suvel ehk jääb ka mõni pikem vahe sisse, aga kel ikka isu joonistada, siis vanu tegemata teemasid on ju kõigil kui varnast võtta. Loodame siis, et õnnestub jätkuvalt üha uusi ja uusi teemasid pliiatsist välja imeda. Ega see lihtne ole, eriti veel niiviisi, et nädalast nädalasse oleks välditud rutiin ja üheülbalisus ning et iga teema pakuks ka huvi ja inspiratsiooni. Kui vaadata pildinumbreid, siis ega see päris iga kord õnnestugi...

Niisiis, joonistamisblog on kolmene. See on tegelikult üsna suur saavutus, nagu ka see, et JK selge struktuur ja konstruktiivne sisu on siiani püsti püsinud, muutumata mingiks kaootiliseks segapudruks. Kes soovib, saab ajas kronoloogiliselt tagasi liikuda, üheksatsadat postitust ja jõudsalt kolmele tuhandele lähenevat kommentaari lugedes. Kuna sildimajandus on korras, saab soovi korral iga teema pilte või ühe autori loomingut ka paremalt veerust üheskoos vaadata. Lihtsalt teadmiseks neile, kes seda ise veel taibanud pole!... :-)

Ja üks asi veel. Praeguste plaanide kohaselt on orgkomiteel mõte korraldada blogi sünnipäeva puhul väike mitteformaalne piknik. Seda pühapäeval, 29. mail. Üks võimalikke toimumiskohti oleks Tallinnas vanalinna piiril, kuulsa ajutise uusehitise - Põhuteatri - kandis. Oleks ehk tasuta ja inimsõbralik, aga enamusel enne nägemata koht. Kus ehk, kui ilmaga ka veel veaks, oleks päris mõnus pealelõunat veeta, kaasavõetud toitu-jooki tarbida ja ehk ka natuke joonistada. Polegi vast kõige hullem mõte?

Kommentaarid ja arvamused ja soovitused on oodatud!

Head sünnipäeva kõigile asjaosalistele!

teisipäev, 3. mai 2011

070 - King Kong - Siim

Seitsmes maailmaime, kaheksas maailmaime ja laevatäied vihaseid helleneid.


Tehnilises plaanis ei saa seda eriti õnnestunud tööks lugeda, nii et kui ma ükskord otsapidi teemani 130 jõuan, on see üks kandidaat ümbertegemiseks.

008 - Piraat - Gerda

Tegelikult on see skype vahendusel tehtud portree. Nii et natuurist :)