esmaspäev, 31. detsember 2012

109 - Miki Hiir - Roman


HEAD UUT AASTAT KÕIGILE!!!

neljapäev, 27. detsember 2012

090 - Viikingid - Siim


Minu selle aasta viimane pilt. Stiili osas olen jälle natukene laenanud, sedapuhku ühest arvutimängust.


170 - Eesti Film Koomiksina - Ivar


Minu esimene filmikoomiks, mis näituseks valmis sai, oli "Nukitsamees".

kolmapäev, 26. detsember 2012

170 - Eesti Film Koomiksina - Elina


Minu teine koomiks/plakat kodumaise filmiloomingu põhjal. Hea film muide, etv arhiivilehelt võite üle vaadata.

kolmapäev, 19. detsember 2012

174 - Kääbik


Mõtlesin, et paneks seoses ülehomse maailmalõpuga järgmiseks teemaks pahaendelise "The End"... Aga siis nägin Tony DiTerlizzi uut kääbikuvisandit ja kuna kinodes möllab hetkel ka uus 3D HFR film, siis on aasta viimaseks teemaks hoopis KÄÄBIK.

Pildipäevaks on graafiku kohaselt 1. jaanuar, aga ärge laske ennast segada ja postitage millal soovite! Varem võib ka, kuna detsember kipub muidu üsna pildivaeseks jääma...


Tegelikult peaks siinkohal küll ka veidi üldisemat blogijuttu ajama... Tundub, et enamus osalisi on aina enam ja enam muu eluga hõivatud - piltide ja komentaaride arv on viimasel ajal üsna kokku kuivanud. Praegu on käimas meie viies hooaeg ja ega tegelikult ei tahaks ju ametlikult otsi kokku tõmmata, pigem ikka tegutseks vaikselt edasi. Ka järjekordne koosjoonistamisüritus on juba nädala pärast tulekul. Seega, elu ikkagi edeneb! Kui nüüd kellegi on midagi asjadest arvata, siis laske käia ja kommenteerige, igasugune arutelu on oodatud!

Tahaks ka mainida ära ühe äsjase avastuse. Üks varasem aktiivne joonistaja paistab olevat oma tegevuse lõpetanud ja sellega seoses on ta sulgenud ka oma bloggeri kasutaja. Tulemuseks see, et kõik ta pildid ja nende kohta käivad kommentaarid on ka siit blogist haihtunud... :( Sellest on tõsiselt kahju, nagu ka sellest kui mõne osaleja kusagilt mujalt siia lingitud pildid enam ei avane. Seega - püüdke oma pildid ikkagi blogipostituse külge haakida. Ja vaadake oma vanad asjad igaks juhuks üle. Ja kui ka tõepoolest osaleda enam mingil põhjusel ei viitsi, siis pildid võiksid ju ikkagi vaatamiseks alles jääda. Onju?

Igatahes - jõudu ja jaksu ja õdusat maailmalõppu!

teisipäev, 18. detsember 2012

173 - Puumaja - Kristin

Sest puidust tehtud maja on ju ka puumaja.

pühapäev, 16. detsember 2012

168 - Kaabu - Elina

Kes otsida viitsib, leiab siit lausa kolm kaabut:)

neljapäev, 6. detsember 2012

064 - Merineitsi - Gerda

Üks õhtune pliiatsikulutamine :)

teisipäev, 4. detsember 2012

173 - Puumaja


Üle tüki aja uus teema - maja puu otsas, puumaja. Illustreeriv pildike, nagu kõik juba ära tundsid, pärineb Ainu Perviku "Kunksmoori" kaanelt ja selle joonistas Edgar Valter.

Pildipäev - 18. detsember, teisipäev.

pühapäev, 25. november 2012

91 - Viimne reliikvia - Ivar



Detail "Eesti Film Koomiksina" näitusele tehtud "Viimse reliikvia" koomiksist. Põhineb filmis vilksatanud maalil.

laupäev, 24. november 2012

39 - Viimane mohikaanlane - Kristin

Ma oleksin ka ilmselt sama kurva näoga, kui ma oma hõimust viimane ja nii viltuse lõuaga oleksin.

Markerid, tintekad, natuke vesivärvi.

neljapäev, 22. november 2012

37 - Troll - Elina

Viimase koosjoonistamise saak.

teisipäev, 20. november 2012

93 - Lemmikmuusik - Kristin

Kui ainult ühte bändi elu lõpuni kuulama peaks, oleks see Blur; siiamaani pole leidnud hetke, kus neid kuulata ei tahaks. Väga sketchiks jäi ja bändiliikmete sarnasus on kaheldav, aga mõte loeb ja Blur on tore.

esmaspäev, 19. november 2012

170 - Eesti Film Koomiksina


Tuleb tunnistada, et joonistusblogi on siin vahepeal veidi unarusse jäänud. Aga põhjus ka konkreetne - valmistasime ette pisikest näitust nimega "Eesti Film Koomiksina". Nüüd on ta valmis, üleval ja veel nädalajagu päevi (27. novembrini) Tallinna Solarise Keskuse teisel korrusel Apollo raamatupoe ees kõigile vaadata! (Vabalt võib juhtuda, et edaspidi saab seda mujalgi näha.)

Üleval on tervelt 44 eesti filmidest inspireeritud koomiksit, autoreid osales 41, filme, mis kajastatud sai, on 28. Usun et äratundmisrõõmu jagub seal kõigile, nii neile, kelle jaoks on oluline "Püha Tõnu kiusamine" kui neile, kes hindavad "Viimset reliikviat". Stiilidki on rõõmustavalt mitmekesised ja üldse - kuigi mõned kutsutud ja palutud autorid ei leidnud aega või tahtmist osaleda, siis arvame, et näituselt saab ikkagi päris hea ülevaate praeguse Eesti koomiksiautoreist ja kogu tärkava subkultuuri potensiaalist. Eks näeb, mis edasi saab...

kolmapäev, 14. november 2012

161 - Moebius - Kristin

Kõigepealt - tere! Olen Kristin, ehk on mõni kaasjoonistaja ka Draw24 grupis märganud.

Moebius (ja Arzach) jõudsid minu poolt paberile/sketcbooki esimest korda, kuigi olen Giraud' töödega juba pikalt kursis. Pealegi oli see ka väga hea harjutus sulepea kasutamiseks, tintekas ja tindipott on siiski kaks üsna erinevat meediumit juba tagajärgede koristamise poolest.

Hea küll, pikemalt ei peakski ehk lobisema. Joonistamine on mul siiski veidi tugevam külg kui kirjutamine.

teisipäev, 13. november 2012

148 - Värviraamat - Elina

Lisaks värvimisele saab siia ka pisut juurde joonistada.

teisipäev, 30. oktoober 2012

170 - Eesti Film Koomiksina - Elina

Mina valisin selle vana ja tuntud filmi.

neljapäev, 25. oktoober 2012

171 - Elukas roolis - Elina

Esimese lumesaju puhul sobib vast postitada küll.

kolmapäev, 24. oktoober 2012

129 - CCCP

Taaskasutaks siis seekord ühte vähepopulaarset vanateemat - CCCP.

Pildipäev oleks tavapärase kahe nädala kaugusel - 6. novembril, mis ju täiesti kogemata üks päev enne järjekordset Suure Oktoobrirevolutsiooni aastapäeva. Kõigi maade proletaarlased, ühinege ja haarake pliiatsid!

teisipäev, 16. oktoober 2012

170 - Eesti Film Koomiksina - Gerda


Siin siis minu koomiks ehk minu lugu provokatiivsest ja populaarsest mängufilmist Sügisball. Kirjutasin selle töö valmimise kohta natuke oma blogis drawingbygerda.blogspot.com.

172 - Ghibli


Studio Ghibli filmid peaksid küll pakkuma mõnusat inspiratsiooni kõiksuguste piltide, plakatite või mash-up'ide jaoks - Totoro, nõiaplika Kiki, Laputa robotid, Nausicaa, Mononoke, Porco Rosso, liikuvad lossid ja vaimude vesiravila... Valikut kui palju!

Kes Hayao Miyazaki ja tema kolleegide filme näinud ei ole, siis, isegi kui joonistamisplaane pole, parandage see viga kiiresti!

Pildipäev: teisipäev, 30. oktoober.

teisipäev, 9. oktoober 2012

171 - Elukas roolis


Järgmine teema on Elukas roolis. Elukas ei pea tingimata loom olema, võib olla ka lihtsalt loomastunud... :)

Pildipäev on teisipäev, 23. oktoober.

esmaspäev, 8. oktoober 2012

097 - tüütu putukas - millimallikas

Minu uus lemmikloom, ustav, alati seal kusagil...sumisemas. 

teisipäev, 2. oktoober 2012

170 - Eesti Film Koomiksina - Ivar


Minu filmikoomiks sai selline. Tegelikult on neid rohkem kui üks, aga see valmis kiirelt ja sel ajal kui siinne nädalateema oli püsti pandud.

Ma arvan, et film on kõigile tuttav lugu pensionile jäänud balletitantsijast ja tema ametiotsinguist Ervin Abeli, Lia Laatsu ja teistega peaosades. Võtsin DVD-lt tiitrid tekstifaili ja valisin neist välja käputäie tsitaate, mis olid kas eriti õnnestunud ja samas lakoonilised või siis aitasid 35-st pildist moodustada vähegi loogilise pildirea. Algselt oli plaan teha igale tegelaskujule oma taustavärv, praktikas kiskus see aga liialt kirjuks. Kui siis proovisin maleruudulikku kahte taustavärvi, saingi kokku primitiivsetest ikoonpeadest koosneva ja kõigest viiese värvigammaga  - must, hall, kaks rohekat ja kollakasvalge - koomiksi.

esmaspäev, 1. oktoober 2012

068 - mul on oma robot - millimallikas

Mõtlesin ka oma unenäoroboti lisada. Ma nägin ühte hollywoodi action unenägu robotitest, kes ajasid draakonit taga. Lõpuks tuli välja, et mina ise olin draakon. Mul oli ühe näpu sees laser ja ma lasin ühel robotil sellega silma peast välja ja siis helises äratuskell.

137 - Sinine- Elina


kolmapäev, 26. september 2012

165 - Pixar


 Sügis on käes ja püüaks vaikselt ka siin blogis elu uuesti aktiivsemaks kloppida. Kuna teemasid on kogunenud juba üksjagu, siis tuli selline mõte -

üle nädala, ehk paar korda kuus püüaks midagi uut välja mõelda, ülejäänud kahel nädalal kaevaks aga vanadest varudest välja mõne varasema teema, mis vääriks rohkem pilte kui seni tehtud.

Seekord siis võtakski ette Pixari, tolle multikastuudio, kelle tegelaskonnaga saaks ju ühte-teist huvitavat teha. No kui mitte muud, siis võib ju joonistada lihtsalt suure pundi värvilisi õhupalle ja nende külge kõlkuma mõne maja! Või mõne Toy Story tegelase. Või punase kahupeaga vibuplika. Või kui midagi muud tõesti pähe ei tule, siis lihtsalt ühe martsipankattega tordi ja sellele autopildi! :-)

Pildipäev on kusagil teisipäeva, 9. oktoobri kandis.

esmaspäev, 24. september 2012

162 - Tulnukas - Ivar


See pilt tuli küll kiirelt - visand töö juures ja veerand tunniga, kontuur kohe takkaotsa. Ainult värve ilmselt veel veidi kohendan. Idee iseenesest ju hea... :) Pärit ilmselt "Frankenweenie" traileri puudlist.

(Kes ei saa aru, mis värk, siis "Bride of Frankenstein" (1935) on üks klassikalisi Universali horrorfilme ja selle peategelane oma parukaga üsna ikonograafiline kultustegelaskuju.)

teisipäev, 11. september 2012

170 - Eesti Film Koomiksina


Koomiksiprojektil "Eesti Film Koomiksina" oli 30. augustil esimene kokkuvõtete tegemise aeg. Selleks ajaks oli koos oma tosinkond koomiksit, aga tegelikult peaks erinevas valmi-mis-astmes olema veel koguni 16 pildilugu. Pole paha! Samas, lisa on alati oodatud, seepärast - kes seda siin lugema juhtub ja arvab, et tal on tahtmist ja oskusi ka ise midagi paberile panna, siis soovitan SIIT reegleid lugeda ning joonistustarbed haarata.

See ongi JÄRGMINE PILDITEEMA - joonistada üks teravmeelne, lõbus, omapärane, huvitav, teistsugune, stiilne, värviline, mustvalge, jne jne jne koomiks, mis jutustaks mõnest eesti filmist inspireeritud loo. Ja tegelikult on seekordne ülesanne erandlik - seekord saavad ju oma ideid välja pakkuda ka need, kes ise ei joonista!

Sellest, et midagi on teoksil, mis film sai valitud ja kuidas asjad edenevad, võiks sellesama postituse kommentaarides teada anda. Kui vaja, saab siinsamas vastuseid ka küsimustele. Samas, valmis koomiks tuleks ikkagi saata kirjapandud mailiaadressile.

Tähtajaks saagu 2. oktoober. Inspiratsiooni ja head kätt!

reede, 31. august 2012

099 - Seened - Siim

Midagi hooajalist


Mõned kiired katsetused tagasiside põhjal. Soojema värviga taust:

Ülemist & alumist osa maha lõigatud:

Taustavärv beežiks ja ülemine osa tagasi:


156 - Printsess - Siim


Üsna selline "mahajoonistamisharjutus". Referents

esmaspäev, 27. august 2012

169 - Bowie - mikk


Sellega sai küll tükk aega jännatud, paras pähkel. Joonistasin ikka päris mitu korda üle ja ümber, üldse ei tahtnud Bowie't meenutada. Lõpuks jooksis endal juhe nii kokku, et ei saanud enam aru mida ma üldse teen. Küsisin paarilt inimeselt ka, nad ikka tundsid ära, niiet ju ehk kannatab postitada siia teemasse :P

Hea, et ma selle kogemata eelmiseks teisipäevaks joonistasin, oli terve nädal aega nokitseda. Kuigi lõpuks sai vist veidi üle tehtud. Näos võiks natukene konkreetsemad jooned olla nii nagu alguses oli plaanitud..aga oli aeg lukku panna see teema.

Eks ootan kriitikat ja kommentaare.

neljapäev, 23. august 2012

Augusti teine koosjoonistamine

Käisime aga jälle koosjoonistamas, seekord siis 22. augustil. Algus oli kell 16, kohale jõuti kella seitsme paiku... :) Tulemuseks siis seekord seesugune telefonimäng.

Kuuldavasti toimus samal ajal ka Tartus koosjoonistamine. Skype'iga aga ühendust saada ei õnnestunud - sealpool ei tõstnud keegi toru. Mõne tunni pärast, täpsemalt kell pool üksteist tuli ka Tartus elumärke, selleks ajaks oli aga meie koossöömise ja -joonistamise üritus selleks korraks läbi.

teisipäev, 21. august 2012

167 - kell - millimallikas

Olen alati suur "Alice imedemaal" fänn olnud
ning mingil põhjusel seostuvad kellad alati temaga.

esmaspäev, 20. august 2012

001 - Joonistaja hädas - Roman

Poolteist aastat ei ole siia midagi postitanud, siis nüüd otsustasin seda teha. Joonistuse leidsin sahtlist ja esimest korda tablet'it kasutades sain tulemuseks sellise pildikese - eriti vanal teemal. Peab tunnistama, laiskus on sellele pildikesele  natuke liiga teinud. Tulevikus ehk ...

Koosjoonistamine - Elina


Mina sain koosjoonistamise ajal olnud telefonimänguga endale sellise eluka.

kolmapäev, 15. august 2012

169 - Bowie


Järgmine pilditeema on Bowie. Miks, ei tea. Võib-olla seetõttu, et ta ei esinenud olümpia lõpetamisel. Võib-olla tuletas miski netis surfates äkitselt teda meelde. Ja miks mitte üle tüki aja jälle kedagi konkreetset joonistada, seda enam siis seesugust saja näoga isikut.

(Tegelikult nägin animafilm "ParaNorman" peakunstniku Heidi Smithi blogis tema Bowie-pilte, sealt mõte.)

Pildipäev - 28. august, mis on teisipäev.

teisipäev, 14. august 2012

168 - Kaabu - Ivar


Tegu lihtsalt ühe väikesese sheibi-harjutusega, mille tööl vabal hetkel paberile sirgeldasin ja Penteli taskupintsliga üle käisin. Pluss robustsed valged nihkes laigud ja üks kunagi pihustatud tekstuur. Ei midagi keerulist.

pühapäev, 12. august 2012

134 - roheline - mikk


*Update - aitäh Gerda..lahendasid mu koleda koonuse probleemi ka ära :) ..kuidagi kohatud olid ja ei osandu enne nendega midagi ette võtta.

Veel üks koosjoonistamise tulemus. Kuna mul juba vihane tihane on siin olemas ja see siin on rohkem surnud kui vihane, siis sobib vist paremini "roheline" teemasse.

Saamislugu ka: telefonimäng, esimene ideevisand, versioon1