teisipäev, 6. mai 2014

191 - Betty Boop


Betty Boop on multika- ja koomiksikangelane, kelle leiutas Max Fleischer juba aastal 1930. Filmid olid siis mustvalged ja tegelaskuju ise üks animafilmide pioneere, depressiooniaegne flapper, kellest sai üks kõigi aegade tuntumaid joonistatud seksisümboleid. Tegelikult tegi Betty üsna ruttu läbi tugeva muutuse - alguses oli ta nimelt puudel (!),siis sai tast napilt riides naika. Kümnendi keskel kehtestatud rangetele Hollywoodi tsensuurireeglitele see aga sugugi ei sobinud ja nii tehti talle edaspidi hoopis rohkem riideid selga.

Betty osales ka ühes värvifilmis, kusjuures punapeana, aga tuntud on ta siiski mustvalge tegelaskujuna. Just selline oli ta ka filmis "Who Framed Roger Rabbit" - Betty Boopi filme on ilmselt vähesed näinud, aga  ettekandjana eelmainitud filmi Jessica Rabbiti etteastega ööklubistsenis tuleb ta ilmselt paljudele tuttav ette.

Huvitav oleks näha, mida annaks temaga tänapäeval ette võtta. Disainida moodsaks? Joonistada omaenda moodi ümber? Viia ta üle mõne teise koomiksi või animafilmi stilistikasse? Või proovida hoopis, kuidas ta realistliku inimesena välja näeks?

Pildipäeva ei kehtestagi, kuna asjad juba on siin blogis hakanud kuidagi isevooluteed minema. :) Aga joonistada soovitaksin küll, kasvõi niisama kiireid visandeid. jõudu joonistamisel! Kõik varasemad 190 pidliteemat on endiselt lisandusi ootamas. Ja -

head blogi kuuendat sünnipäeva!

0 kommentaari: