reede, 7. jaanuar 2011

110 - Punk on lahe, Elina

Koosjoonistamise käigus valminud punkar, kes šokeerib oma vanemaid ja kaaspunkareid sellega,et joob limpsi, ei kirugi koos nendega Edgar Savisaart, käib jala, ei oma mobiili ega facebooki kontot. Tubli!

Aga nüüd natuke pungiteemal pikemalt. Ausalt öeldes ma ei saa üldse aru, kuidas alkoholi liigtarbimine (Eestis tegeleb selle "punklusega" märkmisväärne osa elanikkonnast), sõimamine (netikommentaariumid suures osas ainult punkaritest vist koosnevadki), primitiivne muusika (vaadake edetabeleid) või väljakutsuvad riided (vaadake ükskõik kuhu) peaksid kedagi šokeerima. Vot hoopis näiteks amishid on tõelised punkarid, kes keset kapitalsimiparadiisi kogu sellele kapitalismijurale kõige ülbemad vastuhakkajad on. Sõidan hoburakendiga, kui tahan, saan 12 last, kui tahan, keeldun telefonist, elektrist ja nööpidest, kui tahan. Tee järele, kui oskad! Ei oska:(

5 kommentaari:

Ivar ütles ...

Sellel pildil saaks tegelikult katsetada igasuguste skännitud tekstuuride toppimist pilti - tausta, rõivastesse, miks mitte juustessegi... Saaks siukese kontuuritud kollaaži. Jaapanlastel on üks Krahv Monte Cristol põhinev animesari, kus seda stiili on väga äärmuslikult kasutatud.

Sa saad selle tüübi igatahes ka kerge vaevaga trolliks disainida. Või ongi see mingi trollipunk? Samas on tas ka midagi amfiiblikku.

Mul on ka selline tunne, et punkliikumises, nagu mujalgi, on käputäis ideolooge (kes teevad bändi, luuletavad, tegelevad mingite muude loominguliste tegevustega) ja siis suurem osa tolguseid, kes tolgendavad nende sabas end niiviisi nati tähtsamana tundes, aga põhiliselt on nad seal leidnud lihtsalt "õilsa" põhjuse juua ja läbustada. (Kuna ka ideoloogid tegelevad vähem või rohkem sellesamaga.) Ühesõnaga, karjainstinkt kamandab, just nagu mujalgi.

Anarhismiga on umbes sama värk, minu arust saaks anarhistlik ühiskond funktsioneerida ainult siis kui iga osaline respekteerib teisi ja mõtleb ka ühistele huvidele. Tegelikult aga mõistetakse laiatarbe mõttes selle all ju vastupidist - totaalset läbu, lõhkumist ja laamendamist. Inimkonda tundes muidugi iga naiivne katse sellist ideaalühiskonda tegelikkuses rakendada just nii ka lõpeks, mingi mafioosse jõuhierarhiaga.

Aleksander Rostov ütles ...

Sul on sellest asjast natuke imelik arusaam. Ivaril ka.

Ja mis värk nende hammastega on?

Ivar ütles ...

Ülejäänud on välja löödud. Või siis limonaadipudeleid avades ära murdunud.

Aga imelikud arvamused - jajah, arvamused peavad olemas samasugused nagu kõigil teistel, selge see!
;-)

Tegelikult olen ma muidugi veendunud, et punkarid on alati olnud vanad vabadusvõitlejad, kes koos Savisaarega lagundasid N-Liidu ja kes SELLIST Eesti Vabariiki kindlasti ei tahtnud.

Ivar ütles ...

A tegelt võiks pudelil olla ka silt "True Blood"...

Ivar ütles ...

Ja kui ma siin juba vahutan:
joonistamise poole pealt on kõik kompaktselt stiilis, siin pole mõtet midagi ümber teha. Ainult üks asi, mis veidi silma torkab - kannad võiks tiba tahapoole ulatuda, muidu on tunne, et sellistel jalgadel kukuks seisev inimene (näiteks tund aega hilinevat rongi oodates, nagu mina täna tegin) pikapeale lihtsalt selili.

Ja muidugi kui värvi lisada, siis näiteks teha limonaad silmatorkavalt oranž-kollane, ja ehk siis juba silmad ka. Aga see pole oluline, oleks lihtsalt siuke lisakatsetus.