laupäev, 7. mai 2011

KOLM AASTAT!

Ja ongi taas kevad ja maikuu algus. 6. mail 2008 sai aadress joonistajad.blogspot.com esmakordselt sisuga varustatud, seega on joonistusblogil täis saanud järjekordne aastaring.

JOONISTAJAD KOOS ON KOLMEAASTANE!

Kui hetketi on olnud tunne, et ehk hakkab see virtuaalse kodumaise koosjoonistamise idee ikkagi ära vajuma, joonistajate arv ja piltide arv kokku kuivama, siis üllataval kombel näitavad viimased kuud pigem vastupidist. Märts oma 41 postitusega on üldse meie kõigi aegade edukaim kuu ja aprill jäi sellest ainult ühe postiga maha. Pole paha!

Suve lähenemine annab endast tegelikult küll juba vaikselt märku. Eks kõigil on edasilükkamatuid tegemisi-toimetamisi, ka puhkused vajavad ju puhkamist. Siiski tundub, et kuuldusi blogi surmast ei ole veel mõtet levitama asuda ja meie koosjoonistamise püha üritus läheb mühinal aina edasi.


Omalt poolt lubame tuima järjekindlusega uusi teemasid üles riputada ja ka ise piltide kallal pusida. Püüame teemapostidega üldjuhul pidada rütmi "uus teema igal nädalal, joonistamiseks aega kaks nädalat". Praktika lihtsalt näitab, et see on parim võimalik rütm, nagu ka seda, et kui ei tule uusi teemasid, siis ei tule ka uusi pilte. Suvel ehk jääb ka mõni pikem vahe sisse, aga kel ikka isu joonistada, siis vanu tegemata teemasid on ju kõigil kui varnast võtta. Loodame siis, et õnnestub jätkuvalt üha uusi ja uusi teemasid pliiatsist välja imeda. Ega see lihtne ole, eriti veel niiviisi, et nädalast nädalasse oleks välditud rutiin ja üheülbalisus ning et iga teema pakuks ka huvi ja inspiratsiooni. Kui vaadata pildinumbreid, siis ega see päris iga kord õnnestugi...

Niisiis, joonistamisblog on kolmene. See on tegelikult üsna suur saavutus, nagu ka see, et JK selge struktuur ja konstruktiivne sisu on siiani püsti püsinud, muutumata mingiks kaootiliseks segapudruks. Kes soovib, saab ajas kronoloogiliselt tagasi liikuda, üheksatsadat postitust ja jõudsalt kolmele tuhandele lähenevat kommentaari lugedes. Kuna sildimajandus on korras, saab soovi korral iga teema pilte või ühe autori loomingut ka paremalt veerust üheskoos vaadata. Lihtsalt teadmiseks neile, kes seda ise veel taibanud pole!... :-)

Ja üks asi veel. Praeguste plaanide kohaselt on orgkomiteel mõte korraldada blogi sünnipäeva puhul väike mitteformaalne piknik. Seda pühapäeval, 29. mail. Üks võimalikke toimumiskohti oleks Tallinnas vanalinna piiril, kuulsa ajutise uusehitise - Põhuteatri - kandis. Oleks ehk tasuta ja inimsõbralik, aga enamusel enne nägemata koht. Kus ehk, kui ilmaga ka veel veaks, oleks päris mõnus pealelõunat veeta, kaasavõetud toitu-jooki tarbida ja ehk ka natuke joonistada. Polegi vast kõige hullem mõte?

Kommentaarid ja arvamused ja soovitused on oodatud!

Head sünnipäeva kõigile asjaosalistele!

2 kommentaari:

k. ütles ...

Palju õnne, Joonistajad :)

mikk ütles ...

palju õnne ja pikka iga :)
sünnipäeva puhul postitan ühe pildikese ka (piinlikult siiski ainult kiire mobla skets ja seegi natuke teemast mööda)