reede, 1. juuli 2011

133 - Salander - Ivar

Girl with the Dragon Tattoo

Kas poleks tore kui Disney teeks täispika joonistatud koguperefilmi, mis põhineks Stieg Larssoni krimitriloogial? Victor Hugo "Jumalaema kiriku kellamehest" sai ju küll muusikalise multika teha, miks siis mitte sellest?

Pilt on tehtud nii - kontuur on punasega joonistatud poorse paberiga sketchbooki ja sealsamas brushpeniga üle kontuuritud. Tulemuseks väga karvane ja keeruline joon, kui takkajärgi töötlusest rääkida. Draakoni tekstuur on kalkal ja see oli puhastamise osas veelgi hullem. Taustaruut tekkis vedela vesivärviga akvarellipaberile. Kõik see sai arvutis kokku ja omandas teatava terviklikkuse.

Esmalt riputasin ma välja ühe üsna kohmaka visandi, aga ega ma eriti ei arva, et see peakski siia näha jääma. Mainin lihtsalt ajaloolise tõe huvides ja seepärast, et üheksa "Meeldib" klikki ja viis kommentaari sai tegelikult too esmane pilt. Miks, ma ei tea.

8 kommentaari:

osaline ütles ...

Värskelt raamatut lugenud? :)

Ivar ütles ...

Ei, üldse mitte, kui teema kehtima panin, siis nägin värskelt Fincheri treilerit.

Mattias Mälk ütles ...

Poos ju igati äge, aga kui sul midagi paremat varuks, siis pole mõtet sind peatada. :)

Ma isegi natuke tahaksin, et sa finisseeriksid selle ainult pliiatsitega ja ei hakka "puhtaks ja ilusaks" tegema, sest ka selline stiil näib töötavat.

Ivar ütles ...

Jään ikkagi eriarvamusele - poos oma õieli rusikaga ei ole nüüd küll suurem asi... :-)
Aga, eks ma paningi pildi kohe peale võõpamist üles selle teadmisega, et hommikul ei mõju asjad enam nii nagu öösel ja, et ta tuleb millegi paremaga asendada.

Ma olen kunagi värvinud kalkale joonistatud pliiatsikontuuri, see on täiesti toimiv meetod. Antud teema uue pildi joonistasin tegelikult ka juba öösel üles, täna kontuurisin ta tušiga ära ka, tulemus on igatahes parem ja näeb profim välja. Proovin draakoni jaoks eraldi paberile ka brushpeni-tekstuuri tekitada, just nagu Mary Poppinsi pildil, pluss siis paar arvutitooni tibile. Eks näeb, millal kõik tükid olemas on ja kokku laotud saavad.

Aga muidu vaatan siin neid kaheksat (!) "Mulle meeldib" klikki ja mõtlen, et ei tea, mille eest küll?...

Joonas ütles ...

Sest spontaane ja vabakäeline "plätserdamine" mõjub su stiili juures väga hästi? Tahaks selliseid igatahes enam näha... Siit tuleb üheksas meeldimine.

Pia ütles ...

Mõlemad on head pildid. Selles esimeses on teatav dünaamilisus liikumises, praegune pilt on kindlasti staatilisem, kuigi see punane draakon jällegi tasakaalustab seda. See pilt jätab omamoodi positiivse mulje, samas, kui lugesin filmi sisututvustust, tundus, et see peaks nõretama mustast kibedusest ja kättemaksuhimust. Aga kui aus olla, siis eelistan mina igal juhul positiivset tooni ja pigem pisut "mulanilikku" draakonit ning natuke "ökopungilikku" neidu satanistliku alatooniga tigetsevale emole. :)

Elina ütles ...

Jälle pilt maha võetud. Varsti peab iga pildi, mis Ivar üles riputab, ruttu omale ära salvestama.

Mattias Mälk ütles ...

See teine on tõesti parem (kuigi esimene oleks ka väga viis olnud). Jah, esimese puhul oli mõlemal tegelasel liikumine sees, aga äkki teise pildi kontrast draakoni liikumise ja tegelanna liikumatuse vahel ongi see, mis asja huvitavamaks teeb.