laupäev, 2. juuli 2011

Pildinipid - intro

Aastate jooksul on siia blogisse kogunenud hulgaliselt kõiksuguseid joonistamisega seotud nippe ja näpunäiteid. Kuna aga neid on tekstidest ja kommentaaridest tegelikult üsna keeruline üles leida, siis mõtlesime asja huvitavaks muutmiseks luua vastava uue postitusseeria PILDINIPID, mis just sobiv koht kõigi seesuguste soovituste, näpunäidete ja viidete postitamiseks.

Selle pealkirja alla on seega oodatud kõivõimalikud viited töövahenditele ja -nippidele, kasulikele abivahenditele, aparaatidele, poodidele, inspireerivatele raamatutele ja netis leiduvatele ressurssidele, millest võiks kõigil oma tegevuses kasu olla.

Postitused peaksid olema lühikesed ja lakoonilised; kommentaaride, täienduste ja veel parematest alternatiividest teavitamise jaoks on sobiv koht kommentaarides. Lühidus tähendab aga samas seda, et alati peaks postitus sisaldama ka vastust küsimusele - MIKS? Näiteks on sellest vähe kui öelda, et mulle meeldib see või teine pliiatsisort, vaja on ka lisada, mis teeb sellest parema kui teised. Kommentaarides saab siis vajadusel nõustuda või pakkuda omalt poolt välja midagi veel paremat.

Nüüd seesuguste postituste vormistamisest. Pealkiri olgu alati kujul "Pildinipid - [teema]" ja postituse sildiks "Pildinipid". Sellest peaks olema ju enam kui küll; kes väga soovib, võib enda postitusele sildina ka oma nime lisada, aga see pole antud juhul tähtis.

Hakakem siis kõik oma tarkuseteri jagama!

0 kommentaari: