teisipäev, 17. november 2009

68 - Mul on oma robot - Joonas

Minu seekorde postitus on jällegi valminud ühe tööotsa raames.

Muu kommenteerida polegi kui et joonte värvimine on suht uus leiutis minu jaoks ja suht meeldima hakanud. Üldpilt jääb rahulikum. (Siinkohal tänud Ivarile, kes joonte eraldamise mulle meelde tuletas :)

3 kommentaari:

meelis ütles ...

positiivne! Kui kuskile, siis just sellisele robotile sobivad sinu firmamärgiks kujunenud painduvad ja liigesteta kummikäed imehästi!! (ma ei saaks öelda, et see mind su inimeste joonistuste juures väga paeluks - vist sellepärast, et su nende ülejäänud stilistikas pole niipalju groteski (kui nende dot-silmad välja jätta) ja tekib justkui ebakõla... aga võimalik, et eksin:-))
Ise oleksin siin poisile mingi puldi või joystick'i kätte pannud.
Värvilisest kontuurist: kui pilt seda nõuab ja toetab siis miks mitte, selle pildi puhul tuleb see kindlasti kasuks. Ise olen avastanud, et digitaalselt musta joont töödeldes jääb paratamatult mingi tehnitsistlik ja digitaalne maik man' ja värv on ühtlaselt liiga "täis", asi mille mustale kontuurile andeks anname. Maitse asi ka kindlasti.

Ivar ütles ...

Meelisele, musta joone töötlemisest - proovi näiteks sellist asja, et värvi kontuur mitte ühtlase värviga, vaid peale kontuuri selekteerimist "Clouds"-käsuga, valides esi- ja tagaplaanivärviks midagi sarnast, näiteks musta ja tumepruuni. Kuidas kontuur selekteerida, on teine küsimus...
:-)

Aga muidu, pilt on lõbus ja mõnusates toonides ning jutustab ka arusaadava loo; ehk ainult pikksilma peast väljumise koha osas saaks norida.

Huvitav, kõik kolm on vist vasakukäelised...
:-)

Aleksander Rostov ütles ...

Juhuks kui keegi ei tea.

Kontuuri saad täielkult eraldada valgest taustast (photoshopis) nii:

Veendu, et kõik ongi mustvalge (viska äkki layerile desaturate peale igaks juhuks), mine channelsite alla ja Ctrl-Clicki ükskõik millisele. See valib kogu channelis oleva info ja kuna kõik on mustvalge siis on igas channelis sama palju infot. See aga valib kõik ülejäänud peale su joonte. Nii, et nüüd [Ctrl + Shift + i] invertib selle selectioni ja vahi hullu! Sul on järsku valitud kogu su joonevärk! Täida see nüüd uuel layeril fill tooliga ära (võid juba praegu värviliselt teha kui tahad) ja sul on joonestik täiesti eraldi layeril ilma, et temaga paberivalge oleks kaasa tulnud. Võid tähele panna, et heledam joon tuleb alphast st paistab ise läbi ehk sa ei pea teda isegi multiply peale panema.

Võid nüüd opacity lock'i peale panna ja taga mängida kuidas tahad, või kui tahad veel ägedam olla siis tee layer tema kohale ja vajuta [Ctrl + Alt + g] (Thanks Maido! It's amazing!) mis lukustab ülemise layeri alumise layeri alphale st saad layer effect'e kasutada ja kõik muudatused eri layeritel hoida.

Kui sul on kontuur juba kõigega kokku mergitud siis tee uus layer selle kohale ja pane ta lighten peale. Saad natukenegi oma kontuure toonida.

Man, that's a lot of italics.