pühapäev, 23. august 2009

61 - Aabitsakukk

1. septembril algab uus kooliaasta ja selle puhul on järjekordseks joonisteemaks... Aabitsakukk!

Olgu see virtuaalse koolikellana äratuseks kõigile loomingulisse suveunne suikunud blogilistele - aeg on joonistama asuda! Ja ühtlasi sissejuhatuseks ühele suuremale ettevõtmisele, millest tahaks tõepoolest kõiki blogilisi osalema - orgkomiteel on nimelt tulnud mõte joonistada igale aabitsatähele oma pilt. Püüame teema arusaadavalt sõnastada ja siis siiasamasse järjekordse nädalateemana välja panna. Aga põhimõtteliselt võiks igaüks juba vaikselt mõtlema asuda, milliseid tähti tahaks illustreerida.

Tähtaeg aabitsakukele: üllatus-üllatus, teisipäev, 1. september.

2 kommentaari:

meelis ütles ...

mõte on hää! Broneerin enda jaoks tähed B ja F, (eks näis mis asjast välja tuleb:-)

Ivar ütles ...

Väga õige lähenemine!

Tõepoolest, miks mitte juba siinsamas tähti reserveerida, kahekaupa oleks vast tõepoolest paras ports.

Niipalju veel plaanidest, et temaatiliselt ilmselt suuri piiranguid ei tule. Ainult see, et need tähepildid oleksid ka koolieelikute puhul tarvitatavad. See ei tähenda ninnunännutamist, kõiksugu lõbusalt hirmsad asjad oleks ka täiesti teretulnud.

Ja veel - et pildid oleks KÕIK sarnased, peavad nad olema ruudukujulised. Tähe kõrguseks võiks arvestada umbes 2/3 pildist. Blogisse paluks tähepilte postitada suuruses 1000 x 1000 pikselit.

Lisaks peaks iga joonistaja arvestama ka sellega, et asi kannataks vajadusel ka kvaliteetset trükkimist. Kui mitte muuks, siis enda tarbeks ja printeriga. Selleks peaks paberile joonistatud pildi suurus olema vähemalt 20x20 cm ja arvutis tehtud pilt 2400 x 2400 pikselit. Aga täpsemalt hiljem kui asi küps.

See kõik käis aabitsatähepiltide koha, enne seda aga joonistame siiski ka kukepilte!
:-)