esmaspäev, 29. märts 2010

85 - Poosivisandid - Joonas

Ei olnudki kõige kergem ülesanne, nagu ekslikult arvasin tegema asudes.

4 kommentaari:

Dragonaut ütles ...

väga inspireeriv, kas joonistasid ka live-is?

Ivar ütles ...

Mul on hoops kiusatus foto ja pilt Ps-is kohakuti panna... :)

On see nüüd siis esimene pliiatsiga kraabitava ekraaniga tabletil tekkinud blogilinnuke?

Joonas ütles ...

Dragonaut - mis mõttes lives? Pildid olid ju ette antud ülesandes...

Ivar - pane foto alla jah, ja näita mulle ka, kuidas sobitub :)
Aga eks see oli põhimõtteliselt küll uue mänguasja testimine rohkem. Painteris kriitseldasin need valmis, foto kõrvalaknas. Häirib tegelt see Wacomi lauaga äraharjutud tilt-i puudumine. Aga noh, midagi saab ikkagi ära teha...

meelis ütles ...

ei ole PhotoShopis copy/peistitud, Ivar. Esimesel hetkel ülemist tibi vaadates kahtlustasin ka ise seda, aga nina ekraanile lähemale pannes tuvastasin visandeis mõningaid joonistuslikke nüansse, mis ilmselgelt tõendavad vastupidist.

Üks uitmõte, Joonas, mis ilmselt kuhugile ei vii aga ütlen ikka: igasugune pildi joonistamine on eeskätt valikute tegemine a'la:

mida võtta mida jätta,
mida võimendada-rõhutada ja mida taandada,
(rääkimata stilistilistest valikutest ja materjalidest, milles pilti teha) jne jne jne jne jne jne jne jne jne jne....

Seda kõike silmas pidades: kuidas on võimalik, et su baleriini parem jalg, mis fotol nii häirivalt ta vasaku käega tangetsiks lõikub ka SINU VISANDIL sedasama teeb?!? (Ma ei räägi ka teistest tangentsitest, mis sinu pilti on lipsanud ja mida isegi fotodel pole, näiteks ülikonnamehe pöial:-)

Okei, las ma vastan ise sinu eest: see polnud sinu teadlik valik ning see juhtus sellepärast nii, kuna sa kuulasid joonistades muusikat, mis su mõtted kosmoseavarustesse uitama viis ja su tähelepanu hajutas. Õige? Kui nii, siis sõbralik nõuanne: next time - unplug when drawing ;-)))