neljapäev, 11. märts 2010

86 - Veider lennumasin

Nagu sellelt sajandivanuselt postkaardilt näha, liiklesime me kõik kümne aasta eest isiklike tiibadega siia-sinna. Mis võiks siis olla lihtsam kui panna paberile üks veider lennumasin?

Tegelikult on naljakas, kuivõrd omas ajas kinni on kõik tulevikuvisioonid, häid ja naljakaid näiteid leiab allpool toodud esimeselt lingilt hulgaliselt. Eks sama häda ole ka ulmel küljes... Selles mõttes ongi eriti õnnestunud hoopis seesugused sci-fi lood, mis lisaks äärmisele prohvetlikkusele on oma visuaalia hoopis minevikust võtnud. Ehk selgemalt - kes pole veel näinud filmi nimega "Gattaca", parandage see viga!

Eelnev jutt ja järgnevad lingid ei tähenda aga üldse, et pilt teemal "Veider lennumasin" peaks olema tingimata lahendatud retro või futu või aurupungi võtmes, aga ehk annavad varasemad lustakad lahendused mõne huvitava idee. Kõik lendama!

Postituspäev: teisipäev, 23. märts.

Linke:
Paleo-futuroloogia (uurige aastakümnete linke vasakul veerus)
Komsomolskaja Pravda 1. jaanuaril 1960 ilmunud 2010. aasta pseudonumber
Steampunk ja väga šefid kujud sealsamast
Multikas

Kõiksugu huvitavad viited samalaadsele kraamile on kommentaaridena väga oodatud!

3 kommentaari:

Kait K. ütles ...

mäletan häguselt, et nõuka ajal oli mingi raamat, kuhu olid kogutud kõik kõige veidramad leiutised. aga need illustratsioonid olid nii kõhedad, et tekitasid väiksele lapsele traumasid.

Ivar ütles ...

Jaa-ah, mul on see vanematekodus ka olemas. Tuulasin veidi raamatukoi saiti ja leidsin - "Sajanditagused tehnikaimed", autoriks Leonard de Vries, ilmus 1985. Selliseid raamatuid võiks palju rohkem olla.

Elina ütles ...

mulle ka lapsena see väga meeldis. plahvatused, surnukeha metalliga katmine, läbilõiked, vuntsikaitsmed, miniraudteel kalavaagen...sirvisin seda suht hiljuti. vaatasin vist seda hobuse jooksmist kaaderhaaval.