reede, 3. oktoober 2008

21 - turist - meelis

nii, nådal Viborgis Concept Art ja Visual Storytelling raames møødas ja pean ytlema, et see on yle pika aja olnud parim - aga mis seal salata ka våsitavaim - nådal.. huh.... Tempo oli tihe, øpetajaks oli ex-Pixari (ja enamus teiste USA suurimate stuudiote vend) Lawrence Marwitt, oli tihe nådal tåis teooriat ja piltliku materjali låbihekseldamist vararenessansist Cartoon Network'ini...ja pårast våsitavat påeva ka pisut praktilist tøød, milleks kyll eriti energiat polnud...
Meil mølemal Joonasega on ajud ysna krussis ja nagu tåna isekeskis naljatasime ei taha veel mønda aega ei disainielementidest ega -møistetest midagi kuulda.
Aga veelkord - parim aeg ja koht køigile keda huvitab pilt ja sellega seonduv (nii liikuv kui staatiline) ja kahju huvitatutest, kes sellest sel korral ilma jåid....

Panen siia yles visandi turistipildist, mille tegin enne åraøitu kodus ja mille lootsin siin mønel øhtul åra løpetada aga millest midagi (Ønneks!!) vålja ei tulnud:


Ja siin on kiire parandus peale kursust ja enne årasøitu taksot oodates, mille tegin nyyd umbes tunniga:


Loomulikult on tegu rufiga ja eks seitsme disainitøøriistaga øige viimistlus paneb asjad (loodetavasti) rohkem paika.
Neile, kes tahaksid midagi rohkemat selle kursuse sisust kuulda, siis - køigele tehnilisele vaatamata (mida vøiks nimetada tøøriistadeks aga millest hetkel pole ei aega ega energiat pajatada) taandub asi laias laastus kaheks:
1: How does it make you feel?

ja

2: Is it clear (also from the other side of the room?)

Lihtne???
Kølab lihtsamana kui asi tegelikult on...

meelise hilisem lisandus: lõppvariant!!
(Postitatud selsinatsel 15. oktoobrikuu päeval, issandama 2008'l aastal)



Huh, võttis aega kõvasti rohkem kui alul plaanitud, aga nüüd on see siis olemas!
Selle riiete tekstuuritamise mõttetus sai mulle töö käigus eneselegi selgeks (just tüüpide väiksuse tõttu), aga las ta siis olla.
Mõte oli teha midagi retrolikku ja pisut UPA 50ndatesse kalduvat... aga välja tuli nagu alati.....
jälle....

7 kommentaari:

Ivar ütles ...

Väga brå Skandinaavia postitus, kui tähemärke vaadata!
:-)

Aga muidu - ära jama! Too pilt, milles on näha sinist joont, on olulselt muhedamate tüpaažide ja detailidega kui too teine. (Majad muidugi välja arvatud.) Seega, kui minu arvamus peaks huvitama - kui plaanid veel asja puhtaks joonistada, siis võta aluseks ikka too esimene variant!

By the way - love the statue! Ehk oleks asi veel naljakam ja dünaamilisem kui sammas oleks veelgi peenem?...

meelis ütles ...

rahu, Ivar. Küll ma need tüpaazid ka paika timmin kui vähegi aega saan; viimases rufis üritasin rohkem pildi kui TERVIKU peale mõelda, mis on tunduvalt olulisem kui detailid eraldi (kui mind ei usu, küsi Joonaselt :-))
Post veel peenemaks - hea mõte!!

Neile, kes arvavad, et majad tagaplaanil esimesed tüübid ära tapavad - oodake kuni asi on puhtamaks joonistatud ja värv peal; siin on inimene kes (arvab et ta) teab, kuidas tervikut erinevaid nõkse kasutades paika saada.... Just wait and see....

Anonüümne ütles ...

Väga hea "turistikas" (kasutades Joonase sõna). Värvikad karakterid, stiilne taust, muhe atmosfäär. Missuguse linna võtsid eeskujuks? Pakuksin näiteks Praha, aga samas võib see olla ka Brüssel vms vana Euroopa linn. Nii et igati paigas. :)

Anonüümne ütles ...

PS! Mis mulle Meelise piltide juures väga meeldib, on see detailinägemisoskus ja võime lihtsate joontega väga tabavalt asjad paika panna.

meelis ütles ...

ega mul linna eeskujuks midagi konkreetset polnudki, Pia,
oli lihtsalt mõte teha üks rosolje erinevamatest vanalinna ehitistest ja ajastutest, seega viskasin siia esimesed guuglist ettejuhtunud asjad, (see oli algselt kohe ühtse tekstuuri-tapeedina siia taha mõeldud).

Mis puutub detailide nägemise oskusse, siis siia tilluke vahepala: kunagi ammustel aegadel veel Tartus kunstikoolis õppides tegi psühholoogiaõpetaja meiega katse - lasi kõigil joonistada mälu järgi vana talumaja koos kõige sinna juurde kuuluvaga: laut, ait, puud-põõsad. kaev..., misiganes.
Töid kokku kogudes ja üle vaadates jaotas ta need kahte virna, ühtede kohta ütles ta: siin on need, kelle kohta võib öelda filossoofitüüp ja teises on kunstnikutüüp. Mõte oli selles, et kunstnikutüüp asub kohe tillukesi detailikesi kriblama, nägemata väga tervikut, mõtlejatüüp seevastu oskab asju ainult suurelt näha aga detaile tal praktiliselt polegi.
Minu töö oli raudkindlalt.....MÕTLEJATÜÜBI virnas, kuna detailid mu pildil peaaegu et puudusid!!

Olen alati kadestanud inimesi, kes osakavad võluvalt pisidetaile näha ja välja tuua, (ise olen ses suhtes alles täielik diletant - siiralt ja ilma tuharaputamiseta pähe).
Aga eks ma olen ka suuremate eeskujude poole piielnud ja neilt salamisi shnitti võtnud, mis seal salata...

Selles meie elukutse ja harrastuse võlu peitubki, ma arvan: arendada ja teadlikult töötada oma kitsaskohtade kallal ja saada inspireeritud eeskujudest kes erutavad.
(Kõlab õõnsalt? mis teha.. :-)
Aga aitüma kiidusõnade eest, Pia!!

Joonas ütles ...

Esiteks: see on siis see pilt, mis lõi su eelmise rekordpildi (kaunitar ja koletis) minu jaoks üle. Karakterdisain ja kogu pildi teostus on positiivses mõttes hulluksajav!

Teiseks: See karjuvalt kirju seltskond on iseenesest muidugi visuaalselt lahe... Aga kas proovisid, mis saaks, kui kogu turistikamp mingisse ühtsesse tooni panna või siis praegune tooni saturatsiooni lihtsalt maha keerata vähemalt 70%? Nii, et vasakus servas olev neiu jääks kõige kirkamaks värviks. Meenutades hiljuti õpitut - see ülejäänud oleks siis mud ehk poop-control ehk set-up :D, mis kõik viitab aint sellele ühele elemendile.

meelis ütles ...

hmm, su jutus on iva, Joonas, ja sugugi mitte väike...

Peale mõningaid kõhklusi otsustasin seltskonna teadlikult segapudru-kirjuks ajada, vastukaaluks kõigele muule neutraalsele ümbritsevale, (turistid on ju klisheena võttes tänaval tõesti üks kirju ja lärmakas seltskond..).
Ja alul ei tahtnud ma teadlikult tchikki muust kambast tähtsamaks ajada...aga jah, sisulise poole pealt oleks vist tõesti!
Thanks, Joonas,kui aega saan siis proovin! (või veel parem - saadan PDF'ina sulle mängimiseks)...

PS, mis puutub selle pildi "ülelöömisse" mu enese poolt siis võid rahulik olla: aja- ja energiapuudusel ei tule mul tükil ajal nüüd üht niivõrd lõpuniviimstletud "teost" :-)