teisipäev, 5. august 2008

12 - Nuttes vihmas - Ivar

Kuna joonistan kuritegelikult vähe, siis püüan siin blogis iga pildiga midagi uut katsetada. Seekordse tegumood on inspireeritud Ben Templesmithi visuaaliast ja tema hiljutisest õpetusest, mida raamatupoe ajakirjaleti ääres üle lugesin. (BT on Austraalia koomiksikunstnik, kes joonistanud näiteks ka filmiks tehtud "30 Days of Night" vampiirisarja.) Põhimõtteliselt värvib ta oma pildi mustvalgena ja keerab pärast värviliseks tegelikult üsna "primitiivselt", peamiselt Photoshopi Variations-käsuga. Sinna otsa siis igasugu tekstuure ja muud säärast soga, valgusfiltreid jne, kuni asi on piisavalt cool.

Proovisingi siis midagi samalaadset. Kontuur on seekord tehtud mitmele eri kalkale, viiele vist koguni, ja arvutis kokku pandud. Lisaks skännisin tindipritsmeid ja kasutasin ära ühe tekstuurifaili, mis ajakirja DVD pildikataloogist imekombel kasutamiskõlblik tundus.

Siuke pisike vihmane muumiapilt. Kuigi silmakoobastest pisaraid just ei nõrgu, siis loodetavasti mingisugune teemakohaselt nutune aspekt asjal siiski juures on.

5 kommentaari:

meelis ütles ...

väga põnev digitaalne üritus ja tulemus sugugi mitte paha!
Kui sa suudad ära põhjendada ja mind veenda nende silmade vajalikkuse selles pildis siis oleksin väga rahul (Orwelli Big Brother is Watching You??:-)
Minu arust toimiks see suurepäraselt (ja vähem küsimusi tekitavalt) ilma nendetagi.

Ivar ütles ...

Ahh, eks need ole selle silmad, keda oodates noormees on muumiaks muutunud...
:)
Siukesed silmakujulised mõttemullid...
Või midagi. Või lihtsalt võimalus veel veidi punast lisada. (Lill ja silmad on sama värvi, mis peaks teoreetiliselt näitama, et neil on mingi seos...)

Elina ütles ...

mulle tuli meelde suure tõllu multikas, kus vanakurja(või vaenlase vms) silmas taevas vilasid.aga selle mitmele eri lehele kontuuride joonistamise tahaks isegi järele proovida.

meelis ütles ...

ok, nüüd on asi selge, Ivar!
Arvan siiski, et selguse mõttes võinuksid need silmad olla rohkem äratuntavalt naiselikud.

Ise lugesin seda pilti nõnnamoodi: mees on oma kallimat oodates pikast ootamisest ära koolend, samas kui tema armastus (sümboliks lill näpus) õitseb igavesti edasi.

Joonas ütles ...

Meeldib see, et siin on sul keskkonda rohkem kasutatud kui tavapäraselt ja pilt mitte niivõrd pin-up vaid terviklik lugu. Tekstuurid, koloriit ja joon on ka väga heas suhtes. Silmad oleks võinud ka olla sama peene joonega kui tüüp ise ja võibolla kerge haloga? Natuke ähvardava mulje jätavad nad ka, kuna on viltu ja jõllitavad tüüpi. Aga noh, visuaalselt nad sobivad sinna väga hästi. Pritsivad vimapiisad on võibolla pisut liiga domineerivad. Üldmulje meeldib väga.