teisipäev, 5. august 2008

13 - Gandalf - Meelis



Pilt sai inspireeritud eelmise nädala soojadest suveilmadest, mis veedetud sai Pärnus.
Tehnikaks kaks eri suuruses markerit (0,4 ja 0,5), ja koloreerimine PhotoShopis.

4 kommentaari:

Ivar ütles ...

Mulle meeldib antud pildi juures eriti selle kontuur. Siin on täiesti olemas spontaansus, mis visandit üle tehes võib kaduma minna. Huvitav olekski sedasama pilti ka brushpeni ja sule variantides näha... Eriti pintselpliiatsiga tehtult, sest see riistapuu keeldub minusugusega igatahes igasugusest koostööst.

Ning loomulikult detailid ja paari liigutusega ruumi ja olustiku edasiandmine - selles osas pole sul siin blogis võrdset!
:)

meelis ütles ...

Tänud, Ivar paari julgustava sõna eest! (polegi ise oma emalt enam ammu midagi kiitvat kuulnud :-P )

Selle pildi ülejoonistamisega juhtus jah see üliharv õnnelik juhus, et asja vist kolmandat korda üle tehes tundsin äkki, et tunne on käes - raske seletada aga kuidagi emotsioon ja mõistus joone vedamisel kõlksusid äkki mõnusalt balanssi. Arvasin et seda tajusin ainult ma ise aga võta näpust - oskad sinagi pildi "ridade vahelt" veel üht teist hoomata.

Korra seda pilti tehes kaalusin ka mõnede rannafiguuride markeerimist tahaplaanile (referensiks oleksid mu omaenda Pärnu rannas tehtud figuurvisandid) aga loobusin mõttest aja- ja koha puudumisel pildil... Jäi ainult rannajoon , mis tundub hetkel ka tühi ja mõttetu siin.
Alul oli mõte asi mustvalgeks jätta, aga see mõjus kuidagi külma ja kõledana, ka teame me kõik hästi kuldtera, et SHAPE IS STRONGER than LINE, nii said need mõned värvilärakad hooletult peale visatud. Kas need ka siia sobivad, ei oskagi ise öelda. (Mehe nahavärvi heledamaks jätmine oli mõeldud pisikese gäägina: ega onu Gandalfi nahk vist tänu tema paksule ja pikale vammusele eriti päikesepõlenud saa olla :-))

Kait K. ütles ...

heh, see on väga cool : )

Joonas ütles ...

Sinu poolt tehtud piltidest siin blogis on see mu lemmik! Meeldib ka mõnusalt tühi ruum ümber kompa. Ei oskagi muud kommenteerida.
Kui suisa norida, siis varjud oleks võinud olla ilma piirjoonteta :)