kolmapäev, 6. august 2008

15 - Johnny Deppi sarž

Järjekordsel teemaarutelul ilmus õhku kangekaelne küsimus - ehk oleks aeg proovida sarži joonistamist?... Ehk tõesti, kuigi see ei saa lihtne olema... Peale mõningast arutelu ja väheste alternatiivide kõrvaleheitmist jäi objekti ja kandidaadina sõelale isik nimega Johnny Depp.

Johnny Depp on näitleja, kellel on nii välimust kui ka tõeliselt hea filmograafia, mistõttu teda joonistades saab lisaks temale kui kodanikule aluseks võtta mistahes filmirolli - Edward Scissorhands, Ed Wood, Ichabod Crane, Jack Sparrow, William Blake, Sweeney Todd... Või kasvõi Cry-Baby.

Ehk siis - ülesandeks on joonistada Johnny Deppi SARŽ ja mitte lihtsalt tema ilus näolapp.

Tähtaeg - 19. august, teisipäevane päev.

TÄIENDUSEKS meelise poolt JUURDE:

leidsin oma märkmetest sissekande, mille kirjutasin kunagi üles "Incredibles" DVD lisadest: Brad Bird ütleb karrikatuuri kohta nõnda:


"A GOOD CARRICATURE PICKS OUT THE ESSENCE OF THE STATEMENT AND MOVES EVERYTHING ELSE OUT. IT'S NOT ABOUT REPRODUCING THE REALITY, IT'S ABOUT PUMPING IT UP."

Kuldsed sõnad! Ehk aitab see mõttetera kedagi ülaltoodud ülesande juures. Edu!! :-)

1 kommentaari:

Ivar ütles ...

Väike selgitus siiski veel. Sarži kui nädalateema käis arutelul välja Meelis, inspireerituna oma hiljutisest antikvariaadiostust - aastakümnetetagusest kodumaiste saržide kogumikust. Tema pakkumine oli võtta objektiks näiteks Bogart, aga mulle isiklikult tundus, et see võiks olla keegi tiba kaasaegsem ikoon, kes moel või teisel oleks tõepoolest igaühele tuttav. Selles osas on Depp oma piraadirolliga ju hulga lihtsam. Kuigi - selge on see, et vanemat inimest, kellele aeg näkku hulgaliselt vagusi kündnud, on hoopis lihtsam joonistada kui noorepoolset isikut... Aga eks näeb. Lihtne ei saa see igatahes olema...