neljapäev, 21. mai 2009

38-1/2 - Visandid II - meelis

, 38




Elina viimasest postitusest innustust saades siis minu poolt ka siia üks ports visandeid, kuna Aadama ja Eeva jaoks pole veel ideedki. Ennist oli juttu erinevate autorite kopeerimisest; ilmselt olen ma ise siis enda stiili ja tehnika suhtes niivõrd ebakindel, et pean seda ise ikka ja jälle tegema. Esimene ja teine lehekülg ongi põhiliselt neid kiireid stuudiume täis erinevatelt autoritelt, millest üks muide on maalilt Aadamast ja Eevast (lootsin netist ja vanadelt meistritelt mingit ideed pildile saada aga ei saanud:).
Kolmandal leheküljel on rida poose tehtud fotodelt; avastasin ühel õhtul oma reisipilte sirvides täiesti juhuslikult poseeritavate tahaplaanile jäänud tüüpe ja poose ning asusin naljaviluks neid skitseerima. Olen suviti harrastanud pargipingil või kus iganes inimeste skitseerimist, mille võlu on selles, et sa ei või iial kindel olla kaua inimene antud poosis on; võib juhtuda, et olles pilgu paberilt pööranud on inimene poosi vahetanud või koguni su vaateväljalt lahkunud - seega ole mees ja proovi asi võimalikult kiirelt ja tabavalt üles joonistada! Superhea silma ja käe trenn, milles ka paras annus sportlikku hasarti! Need teise lehekülje visandid ongi niisiis selle ideega tehtud, nagu JUSTNAGU skitseeriksin natuurist - tehtud kiirelt ja ennast lollitades et nüüd kohe-kohe on inimene liikunud ja see poos läinud. (nimetagem seda siis kuivaks trenniks:-)
Viimane lehekülg on tehtud eile Helsinkis Disney näitusel käies (millist soovitan soojalt kõigile, veel nädalajagu on see lahti!). Veetsin seal näitusel rahumeeli üle kahe tunni ja silma hakkas see tilluke skulptuur, mille otsustasin kui aega jääb üles joonistada. Juhtus aga nii, et aega eriti ei jäänud kuna näitus oli mahukas ning pidin kiirustama tagasi kelle 3-sele laevale. Et aga see kuju mind ikka kripeldama jäi joonistasin selle kiirelt siiski üles, ise samal ajal kella piieldes. (Arvan, et aega kulus nende jaoks kokku kümmekond minutit, mitte enam). Selle kuju kohal oli väga halb terav valgus mis segas asja klaasi tagant lähemalt piidlemast ja vormist korralikult aru saamast, tagatipuks oli mul just hommikul laevas visandades kirjapulk streikima hakanud nii et pidin teist joonistamise ajal kõvasti kraapima ja hoidma käes pisut ebamugava nurga all, et mingitki joont välja võluda.. Ometi on neis visandeis mingi oma võlu ja liikumine, leian.. Ehk ka sellepärast, et olen viimasel hakanud harrastama nn "maalilist" visandlikkust (ei oska seda paremini nimetada) ja neis siin on see maalilikkus justkui nagu olemas...
Eks näis mis ma asjast mõne aja möödudes arvan...

0 kommentaari: