esmaspäev, 4. mai 2009

50 - Kolm üheks - Ivar

Polegi tegelikult midagi selgitada, toppisin ilma erilise põhjuseta pilti kokku päris mitu pilditeemat, mõni endal siiamaani korralikult tegemata. Ongi kõik.

Visandid said seekord tehtud Pentel Slicci mustjassinise geelipliiatsiga (päris mõnus kirjapulk), kontuur, nagu ikka Penteli brushpen kalkal.

Tahtsin panna siltidesse kirja kõik kajastatud või vihjatud teemad, aga selgus, et kehtib 300 tähemärgi piirang... Kirjutasin siis lihtsalt need, mis tänu sellele pildile said lõpuks natukenegi lahendatud.

4 kommentaari:

Joonas ütles ...

Tuvastada saab umbes 20-22 teemat! Muljetavaldav arv ja tulemus. Brush ja renderdus on kindlakäeliselt välja mängitud - näha, et aasta blogis on kuhjaga ära tasunud. Detailsus ka ei häiri ja on selgelt vaadeldav, ilmselt eristuvate halltoonide tõttu.

Kritiseerida julgeks ainult seelikut, mille "maandumine" maapinnal ja valepidi asetsev muster (kuigi ilmselt meelega nõnda) tõmbab liialt tähelepanu. Elina arvab, et piraadil on tahtmatult jänesekõrvad.

Mitmest tükist pilt koosneb?

Ivar ütles ...

Selle seelikuga on siuke asi, et originaalis oli ta üsna sirge alaservaga. Eraldi oli see ok, aga kokku panduna tekitas tunde, et nõiatädi on väga lapik. Püüdsin siis allserva arvutis muuta... aga nagu isegi tülgastusega näen, pole Wacomiga pusimine normaalset tulemust teinud.
See tagurpidi muster pidi jätma mulje, et kleidil on ämblikuvõrgumuster... :(
Tegin ka tädile täiesti uue näo ja asendasin kuni õlgadeni, kuna esialgne oli väga teisest ooperist kui ülejäänute nöbininalisede ja ümmarguste eri suuruses silmadega larfid.

Ma ise küll 20-t teemat kokku ei saanud. Hea meelega suruks tühjale kohale kala sappa veel mingi teemaga seotud vidina... Tükke - iga tegelane ja pilt ja kala on eraldi kontuuritud ja siis kokku nihutatud. Pilt, mida värvisin, oli üsna väike tegelikult, 1/4 kontuuri originaalsuurusest, kõik tegelased kõrvuti reas.

Mul on endal tekkimas tunne, et olen varsti välja mõelnud mingi tüpaži, mida saab eri tegelaskujudeks keerata. Põhitunnuseks on eri suuruses silmad... :-)

meelis ütles ...

minul läks teemade lugemisega umbes 12-nda peal järjekord sassi, iagatahes väga tubli saavutus! (Näitab selgelt, et 3 teemat koos ühte pilti panna on absoluutne miinimum!)
Toredad ja karakteersed tüübid! Kompliment ka minu poolt, Ivar, su stiil võtab järjest rohkem oma nägu! Õige pisut häirib mind selle pildi tasapinnalisus, see et kõik tüübid on peaaegu rangelt ühel joonel. Ehk mõningane liigendatus oleks pilti teatavat põnevust loonud?
Ka häirib õige pisut joone "värin" kõikjal, mis teeb üldpildi pisut väsitavaks vaadata; ehk oleks kuskil pidanud joon kontrastiks olema konkreetne, julge ja "sirge"?

Ivar ütles ...

Eks selle joonega ole nii, et väga sirget on mul keeruline joonida, ja siis ongi kaval teda juba ise tiba väristada... :-)
Ma püüan (viimasel ajal vähemalt) ka jälgida, et joone laius muutuks just seal kus vaja, kuid selleks on vaja tööriistu hoopis paremini vallata.

Jah, lamedus on problemaatiline küll. Eks see tuli sellest, et tegelased on eraldi puhtaks kontuuritud ja komponentide interaktiivus on suuresti tinglik. Proovisin siiski midagi päästa, kuigi selleks oleks pidanud ilmselt värviga hoopis enam mässama.

Aga muidu - tegin pildis veel paar lisandust ja pisitimmimist ja arvan, et nüüd võiks lugeda ta valminuks.