neljapäev, 28. mai 2009

53 - Aadam ja Eeva - Ivar

Püüdsin selle pildiga jätkata kangelaslikke eesti karikatuuri traditsioone, kus juba Gori aegadest lisatakse ehk tiba grotesksele, kuid iseenesest täiesti mittenaljakale pildile alla mingi paarirealine tekstiline "nali". Ma arvan, et asi õnnestus ja mu pilt sai niiviisi äärmiselt vaimukas.

Ma pole värviga päris rahul, need on kohati kuidagi mäsused ja määrdunud... Ehk proovin veel mingit pidi toonide timmimist. (Tegelt juba proovisingi, korduvalt.)

Tegelikult aga katsetasin seda pilti tehes ühte uut ideed - trükkisin Penteikontuuri helehallina laserprinterist akvarellipaberile, et värv päris pintsliga paberile tekitada, tulemus skännida ja arvutis kontuuriga kokku panna. Esimene katse polnud päris see, mis vaja, seetõttu värvisin asja ikkagi digipliiatsiga. Netiversiooni tuli veidi korrigeerida, kuna vähendades muutusid muidu talutavad detailid mäsuseks.

Värvidetail 1:1
***
Kuna Meelis jõudis mu ajutise placehoderina mõeldud Louvre'i muuseumiklõpsu kommenteerida, jätan ka selle pildi siia alles.

8 kommentaari:

meelis ütles ...

ius ja üsna omapärane leid, et Aadamat ja Eevat on kujutatud teismelistena, või kui vaadata nende sugutunnuseid siis veelgi noorematena..
Ega sa ei oska öelda, Ivar, mis sajandist see võib pärit olla? (jäin nime deshifreerimisega hätta).
Märkan, et Aadama puu taga olev käsi on proportsionaalselt pikem kui teine ja tema kõrv on nõksa liiga kõrgel. Sellised ebatäpsused vanadelt meistritelt on alati rahustavad vaadata. Muidu aga armas asjake. Kui suur see originaalis oli, tundub et mitte väga?

aare ütles ...

õnnestunud pilt! Aadam&Eeva on just nii naivsete nägudega/ilmetega kui ma neid vaimusilmas näeksin!
Eeva on kergelt maasse vajunud?

. ütles ...

Mis mõttes "kangelaslikke eesti karikatuuri traditsioone"????
Tundub kuidagi väga irooniline!?
Pilt muidugi tore ja hästi tehtud!

Ivar ütles ...

Irooniline? Mis irooniline?

. ütles ...

See:
Püüdsin selle pildiga jätkata kangelaslikke eesti karikatuuri traditsioone, kus juba Gori aegadest lisatakse ehk tiba grotesksele, kuid iseenesest täiesti mittenaljakale pildile alla mingi paarirealine tekstiline "nali".

Ivar ütles ...

Ah see...

Joonas ütles ...

Lahe. Päris hea on nii läbitöötatud asju aeg-ajalt siin näha.
Plusspunktid selle eest, et ei lange ühtki juhuslikku juuksesalku või lehte, mis teatud kehaosi varjaks just "pildistamise" hetkel :) Eeva ülalkeha ja pea meeldivad oma voolavuses. Tema jalgade poos aga jääb pisut arusaamatuks. Mao juures meeldib kohati ruumiliseks minev värv, seda võiks tegelt ka A & E juures proovida...

Kohati värviliseks mineva kontuuri kohta ei oska aga seisukohta võtta - ilmselt siiski meeldib, kuigi hakkan tahes-tahtmata otsima selles mingit "vormivat tähendust". Koloriit on läbivalt aktiivne ja jõuline, kuid sellisena üllatavalt toimiv.

Ma mõtlen, et oleksin ise vist keelatud vilja alla teinud mõne tervikuga puu, mis sellele osutab.

Ivar ütles ...

Ma ise kipun arvama, et Eeva poosis on mul mõjutusi Meelise neegrinaise pildist ja mu enda (avalikustamata) katsetest seda remiksida.

Üldiselt oli värvidega probleeme, just vähendatud netikõlbulikus pildis. Pidin flat toonidega värvitoorikut kohati detailide hävitamiseks peale sulatama (nt. puutüve ülaosas ja ronitaime lehtedel), et liig väikeseid detaile kaotada ja pilt selgemaks saada. Mao värv on tegelikult ka väga probleemne, kuna kippus väga määrdnuks ja koledaks minema vähendades, oli tükk jama, et asi natukenegi toimiks. Aga see, et asi üldiselt nii värviline on, oligi taotlus.

Aadama tegin oma arust üsna ruumiliseks. Eeva puhul hoidsin meelega tagasi, siin sai juba paari lihtsa gradiendiga asja toimima ja veidi vähem lapikuks.

Hm... tervikuga=teravikuga? Jah, miks mitte, sama rolli oleks võinud ju ka teravili täita.