laupäev, 9. mai 2009

Aastapäevaküsitlus

Joonistajad Koos pildi-blog ongi juba terve aasta vastu pidanud. Veelkordsed õnnesoovid ja tänud kõikidele, kes asjas osalenud, ning ka neile, kes hääletult kuid järjekindlalt asja lugemas!

Igatahes, pakkumine on endiselt üleval - kel tahtmist asjas osaleda või kellel tuttavaid, kes võiks ehk asja vastu huvi tunda, levitage sõna ja võtke ühendust! (Info leiab siit.) Mida rohkem ja erinevamaid pilte, seda šefim!

Aastajagu kogemust on seega nüüdseks olemas ja selgunud, et enam või vähem suudab selline sketchblog-tüüpi ettevõtmine tõepoolest ka piiratud rahvaarvu ja huvilistega Eestimaal toimida. Ma loodan, et selle üle on kõigil asjaosalistel ainult hea meel. Loodetavasti jagub võhma ka edaspidiseks. Kuigi teemaaarutelud on vahel pikad ja palavad, siis vähemalt teemadest küll puudust ei tule.

Aga siiski - teine aastakäik on alanud ja suvi lähenemas. Sellega seoses oleks oodatud arvamused ja ettepanekud, kuidas ja kus suunas peaks JK edasi tegutsema. Ärgituseks mõningad küsimused:

Kas jätkata samal moel või vajab miski põhimõttelist muutmist? Mis on hästi ja mis mitte?

Kas blogis peaks olema teemapostidele lisaks ka muud? Näiteks linke joonistus-saitidele või sarnastele blogidele, raamatusoovitusi, töövahendite tutvustusi? Või siis ehk rohkem põhjalikke pildvalmimisselgitusi?

On ehk teemasid või teemavaldkondi, mis pole orgkomiteele pähe tulnud? Ehk võiks teemad olla vahel kuidagi hoois teistmoodi püsti pandud? Ehk näiteks võiks rohkem olla kalendrist või päevakajast põhjustatud nädalateemasid?

Seoses läheneva suve ja puhkusteperioodiga - kas on vaja teha mingeid muudatusi? Tõmmata tempot maha ja anda uus teema iga kahe nädala tagant? Või minnagi püsivalt kahenädalasele tsüklile - uus teema ikkagi igal teisipäeval, aga tähtaeg mitte nädal, vaid kaks peale kuulutamist?

Kõik arvamused ja ettepanekud on oodatud siiasamasse, selle postituse kommentaaridesse. Ja nagu öeldud - arvata saavad kõik, mitte ainult osalejad vaid ka lugejad.

PS: Piltide valik kollaažis on suuresti juhuslik ja puhtalt kompositsiooniline. Aga kogumikpilt sai iseenesest ju päris hea. Peaaegu nagu T-särgi kujundus... :-)

3 kommentaari:

Elina ütles ...

kuna elu näitab, et blogi aktiivsemad postitajad on inimesed, kes muidu ka enam-vähem mingil viisil üksteist tunnevad, omavahel suhtlevad jne, siis minu meelest oleks väga inspireeriv näha ka teisi blogilisi päriselus. kord/paar aastas oleks minu meelest põnev kohtuda uute nägudega, teha koos üks piknik, workshop, ühine raamatusirvimine või maha pidada üks vihane kunstiteemaline vaidlus. no midagi, mis kõikidele enam vähem huvitav tunduks.
kord nädalas on minu meelest paras aeg pildiga valmis saamiseks.(see, et ma ise olen pausi pannud viimased teemad muutub loodetavasti peagi ega ole eriti seotud ajapuudusega.)
mind huvitaks küll muud asjad ka. kunstnikututvus võiks jätkuda.
äkki mingid head neti/blogilehekülgede tutvustused. midagi sellist, mis inspireeriks ja õpetaks midagi. põhiküsimus on vist selles, et kes viitsib sellega jännata...samas ivari blogis ilmuvad juba head raamatu, kunstniku ja ajakirjateemad, loeme neid sealt?

Anonüümne ütles ...

Kui on keegi, kes blogiga iganädalaselt tegeleda viitsib, võiks ju vasakul või paremas ääre olla iga päev uue huvitava asja, nagu näiteks raamat, kunsti tarve jms, pilt ja lühitutvustus.

Kait K. ütles ...

kift!