teisipäev, 5. mai 2009

51 - nohiku kättemaks - meelis

Üle pika aja tehtud pilt, kus tegemiseks kulunud aega juhtus olema ROHKEM kui üks tund.
Idee sündis üsna koheselt kui teema välja käidi, selle "kaameranurk" ja "nohiku" poos muutusid töö edenedes, proovisin nurgana nii eestvaadet kui profiili aga kumbki ei tundunud hea. Esimesel ideel oli kunagine nohik haaranud ohvril sirge käega kaelast kinni (vana hea Warner Bros'i lühifilmide võte:), teisel oli tema raske kämmal just surutud vastu teisemehe õlga ja viimane vaatab ehmunult üles seljataha; viimases variandis otsustasin teha hetke paar sekundit ENNE seda kõike; rohkem draamat ja vaatajal edasimõtlemist.
Töövahenditeks 3B pliiats millele PS'is kontrasti juurde keerasin ja värvitud nagu ikka Photoshopis.

Siia otsa ka üks ennastupitav ja teisi tagankihutav agiitplakat oma 50nda postituse auks ja kiituseks; mõte see teha tekkis eile pärastlõunal meie blogi pildi- ja kommentaaride nukrat madalseisu vaadates:

6 kommentaari:

aare ütles ...

Nohiku kättemaks või kättemaks nohikule? Ilmed on ilgelt head! Ainuke kriitika minu poolt on see, et pilt on kuidagi "ylerahvastatud". Mitte et inimesi oleks liiast vaid see et köik on mahutatud kuidagi sellesse raami ja raami äärtele tekivad pinged mis tömbavad keskohalt tähelepanu ära.

Agiitplakat on lahe. "6 pilti, aitähh küsimast."

Elina ütles ...

selle plakti peaks nüüd ivari kätte andma. tema paneb kohe õiged rastrid, fondid ja ajahambast näritud paberiservad paikka. muidu pildi koha pealt tekis mul ka küsimus, et mitu nohikut pildil kättemaksu hauvad.

meelis ütles ...

mõeldud oli ikkagi ühte(vangistvabanenud) nohikut, kes nüüd kunagisele kiusajale tuule alla teeb, viimasest on vahepeal saanud viisakas ärimees.
Aare, olen sinu kriitikaga nõus; kardan, et pingutasin fooni kirjususega pisut üle, eriti mis puutub kurinohiku seljatagusesse. Leidsin oma arvuti prügikastist pooliku töövariandi, kus foon oli lihtsam ja kõik selgemini loetavam. Aga et minu stiili juurde ei kuulu oma asju lõputult tuunida ja parandada(erinevalt nii mõnestki siin:) siis las jääda nii - eks teinekord kui töö jaoks vähem aega jäävad mõned asjad selgemad.

Ivar ütles ...

Jaah, selle pildi lugu jääb ilma selgitusteta küll suht arusaamatuks, ka mina ei saanud eriti aru, kes ja kus on nohik...

Pigem võiks selle pildi nimeks olla näiteks
"Tankisti vabanemine"...
:-)

(A mul on antud teemaga endal üldse probleemid, ei osa mitte kui midagit pildiks vormistada.)

Propagandaplakat -
olen ise siin seoses blogi aastapäevaga mõelnud, et teoorias võiks ju olla olemas mingeid promovisuaaliaid - maskott, T-särgikujundus... Seegi pilt võiks vabalt töölaua juures rippuda, remixi mõttes küll näiteks tekstiga "Kas blogipilt valmis?" Eks neid tekste annaks siia rohkemgi sobitada...

Joonas ütles ...

Seda küll, et traditsiooniline nohiku-bully roll näib siin pildil ümber pööratud olevat. Ma ei tea, kas tahtlikult, kogemata või siis pole Meelis kummagi eluvormiga kokku puutunud kunagi :)
Tegelaste ilmed on mõnusalt ekspressiivsed.

Ivar, see propagandaplakat on hea mõte! Meile oleks hetkel endalegi vaja siia mõnda seinale... Järgmine teema - "blogipropaganda"? Ja olemegi sujuvalt esimese teema juures tagasi :)

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.